В новините
 
05.01.2009 22:01   Новината е видяна 10019 пъти
Откриха новата учебна година в Атия

Присъствието на професионално подготвени бойци са гарант за мир в целия регион, заяви в приветственото си слово кметът на община Созопол Панайот Рейзи

Военноморска база - Бургас откри на 5 януари новата учебна година. По този повод в Атия бяха заместник-командващият на Военноморските сили контраадмирал Симеон Цеков, областният управител Любомир Пантелеев и кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Командирът на военноморска база - Бургас бригаден адмирал Георги Мотев поздрави личния състав и припомни основните мероприятия от учебната 2008 година. Той говори за проведеното тактическо учение”Атия 2008” и за учението на противоминните сили на ВМС на България и румъния-„Невидима заплаха - 2008”. Припомнена бе домакинството на базата на учението с международно участие”Бриз-Сартекс 2008”.

Той припомни, че една от приоритетните задачи през изтеклата година не само за Военна база Бургас, но и за Военноморските сили бе екипажът на фрегата „Дръзки” да получи положителна аценка за оперативните способности на кораба за изпълнение на задачи на море в съства на тактическа група на НАТО. По време на оценяването екипажът показа отлична подготовка, мотивация и висок професионализъм - похвали моряците бригаден адмирал Мотев. Една от основните задачи за тази учебна година е получаването на третата, последна фрегата от Кралство Белгия.

Откриването на учебната година съвпадна с изпращането на екипаж за получаването на кораба.”Вашата подготовка и професионализъм са на нивото на колегите от НАТО и това ни прави равноправни партньори във всички съвместни учебни мероприятия, заяви адмирал Мотев пред личния военнослужащите и им пожела успешна учебна година.

В своето поздравление към моряците кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта, че тяхната добра професионална подготовка и присъствие на територията на община Созопол са гарант за мир за целия регион. Той пожела на бойците здраве, успехи през новата учебна година и с гордост да носят името български военнослужащ.

Поздравление към личния съства на база Атия отправи и областният управител Любомир Пантелеев.

Под звуците на маршова музика бе вдигнат флага, а екипажите преминаха с тържествен марш. След приключването на военния ритуал по откриване на новата учебна година  бе предоставена възможност за разглеждане на корабите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |