В новините
 
07.01.2009 23:25   Новината е видяна 4283 пъти
Авария на парното в Бургас заради газовата криза

Полагат се усилия топлоснабдяването да бъде пуснато до края на деня, дружеството губи по 4500 лева на час

Днес в Топлофикация Бургас технически аварира салников компенсатор на топлопровод  Фи 700, захранващ целия град.  Проблемът е възникнал в резултат на рязкото понижаване на температурата, подавана към града от Топлофикация Бургас, предизвикано заради ограничените доставки на природен газ през последните дни.
В момента аварийните групи работят и ще положат всички усилия за отстраняването на аварията в комплекс „Славейков” в рамките на днешния ден.
В момента към цял Бургас няма топлоподаване, но температурата в жилищните блокове, детските градини и болниците до утре няма да се понижи драстично. Щетите от аварията за Топлофикация Бургас засега са изключително големи и са около 4 500 лв. на час.
От вчера дружеството подгрява мазут и до 2-3 дни ще има готовност за режим на работа с резервно гориво. Количествата газ, гарантирани от Министерството на енергетиката са предвидени така, че близо 30 000 домакинства в Бургас да не усетят болезнено проблемите на газовата криза. Ще има ограничения на температурата на топлоподаването, но тя няма да падне под 70 градуса по Целзии към бургаските абонати. Независимо от критичната ситуация Топлофикация Бургас ще продължи да  изпълнява основните си задължения и ще осигурява топла вода и отопление на своите абонати през зимния сезон. Призоваваме обществеността да не се поддава на паника и злонамерени провокации, подхранвани от корпоративни интереси.
По този повод всякакви призиви да се купуват климатици и електроуреди, особено за обществените заведения са напълно безотговорни. Неколкократно правителството отправи предупреждения за възможности от претоварване на електрическата мрежа, които най-много да доведат до режим на тока.

http://www.factor-bs.com/news-7009.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |