В новините
 
07.01.2009 23:35   Новината е видяна 4364 пъти
Ще очакваме в Бургас норвежки рок, опера и джаз

Кметът на община Бургас Димитър Николов посрещна в кабинета си посланика на Кралство Норвегия у нас Нейно Превъзходителство Тове Скарстейн на рождения й ден. Чаровната дипломатка получи подаръци и поздравления от кмета Николов и зам.-кметът Ивелина Василева, която пък днес празнува имен ден. Посланик Скарстейн си пожела здраве и по-активно сътрудничество между България и Норвегия на всякакво ниво.

Димитър Николов и Тове Скарстейн бяха единодушни, че Норвегия не е достатъчно позната у нас, както и България в Норвегия. Затова се разбраха да установят активни партньорски отношения в областта на културата и изкуството. Така бургаската публика много скоро може да чуе на живо норвежки рок, опера и джаз. Разбира се, сред даровете, които Тове Скарстейн поднесе на своите домакини, има и диск с произведения на култовия норвежки композитор Едвард Григ.

Посланикът на Норвегия заяви, че представители на норвежкия бизнес проявяват интерес към Бургас. Поради тази причина бизнес делегация от скандинавската държава ще посети града в края на 2009 г.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |