В новините
 
12.01.2009 16:30   Новината е видяна 5611 пъти
Държавна агенция по туризъм стартира кампания за насърчаване на ски пътуванията

В навечерието на Коледа и Новогодишните празници Държавна агенция по туризъм стартира кампания за насърчаване на ски пътуванията в най-големите ни зимни курорти – Банско, Боровец и Пампорово. Идеята за тази кампания бе официално оповестена от председателя на ДАТ Анелия Крушкова на специализираната пресконференция по време на международното туристическо изложение WTM 2008 в Лондон. За целта ДАТ проведе конкурс по ЗОП, където участие взеха фирмите, менажиращи лифтовите съоръжения в най-големите ни ски центрове - Юлен АД, Бороспорт АД и Пампорово АД.

Целта на кампанията е да се насърчат новите записвания за зимни ски почивки у нас и е насочена главно към скиорите от Великобритания, Русия и  България, които формират основния туристопоток към нашата страна през снежните месеци. 6000 шестдневни ски-карти ще бъдат раздадени като бонус на  туристите от Великобритания и Русия в периодите 12 – 30 януари 2009 и 1 – 30 март 2009г, закупили едноседмични пакети за ски –ваканция в България. Условието е те да посещават България за първи път и да пътуват организирано чрез туроператори, организиращи пакетни чартърни почивки за курортите ни Банско, Боровец и Пампорово в този период.

И българските любители на белия спорт ще имат шанса да спечелят безплатен ски-пас за родните ни курорти при закупуване в България на едноседмичен пакет за ски ваканция от туроператорите, взели участие в кампанията на ДАТ.

Г-жа Анелия Крушкова обяви, че финансирането на кампанията ще бъде разпределено между Държавна агенция по туризъм, която поема 70% от спонсорството и туроператорите, организиращи пакетни пътувания на пазари Великобритания и Русия, които участват с 30%-тен дял и ангажименти за раклама.

За визуализиране на кампанията в  ДАТ бяха изработени специални интернет банери на три езика, които да бъдат качени на страниците на участниците. Тази форма на реклама е особено популярна във Великобритания, където по-голяма част от записванията се осъществява чрез интернет страниците на туристическите агенти. Рекламна кампания ще се проведе и в българските медии. Банерите могат да се видят на сайтовете на Юлен АД, Бороспорт АД и Пампорово АД,  както и на страниците на ДАТ www.tourism.government.bg и www.bulgariatravel.org .

От ДАТ обявиха, че кампанията е първа крачка от редица целенасочени действия,  които ще бъдат предприети през 2009 година в подкрепа на туристическия бизнес за преодоляване негативните последствия от финансовата и икономическа криза.

Източник: Държавна агенция по туризъм





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |