В новините
 
15.01.2009 23:07   Новината е видяна 5791 пъти
През 2009 г. и детските градини в Бургас ще бъдат с делегирани бюджети

Зам.-кметът Йорданка Ананиева и учителските синдикати са единодушни, че директорите на детски градини в Бургас са готови да работят в условията на делегирани бюджети. През изтеклата година те са се справили добре с администрирането на поверените им средства и нито една детска градина няма просрочени задължения.

При всички малки училища в кварталите и съставните селища на Бургас има завишение в броя ученици в сравнение с предишната учебна година. Затова Община Бургас ще продължи да дофинансира тяхната дейност, вместо да ги закрива.

През 2008 г. Община Бургас успя да изпълни капиталовата си програма в направление „Образование”, която беше на стойност над 2 млн. лв. Със 140 000 лв. бяха подпомогнати разходите на учебните заведения за горива и отопление. Съфинансирането на спечелени от училищата проекти беше поето от Общината, за да не се натоварват училищните бюджети. С 30 000 лв. беше подпомогнато участието на изявени бургаски ученици в национални и международни олимпиади и състезания.

Крупни суми бяха изразходвани за ремонти и подобряване на енергийната ефективност на учебните заведения в Бургас. Напълно беше подменена дограмата в 4 училища - „Добри Чинтулов”, „Княз Борис”, „Георги Бенковски” и „Кирил и Методий”. 4 училища и 2 детски градини бяха газифицирани. Заради горчивия опит с газовата криза вече се монтират комбинирани горелки за газ и дизел. В детската градина на с. Ветрен се монтира изцяло нова система за отопление.

Подпомагането на образованието ще бъде сред най-важните приоритети в дейността на Община Бургас и през 2009 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |