В новините
 
29.09.2004 07:47   Новината е видяна 4766 пъти
Дни на руската клавирна музика започват в Бургас
концерт на оперно- филхармоничното дружество на 1 октомври в Бургас започват дните на руската клавирна музика.
Диригент на проявата е Йордан Дафов - един от най - добрите съвременни български диригенти. В програмата са включени концерт за пиано № 2 на Дмитрий Шостакович и концерт за пиано № 1 на Пьотр Илич Чайковски. Солисти на концерта ще бъдат проф. Милена Моллова и Десислава Щерева.
На 4 октомври в художествената галерия ще свири пианиската Божана Петкова. Тя ще изпълни произведения на Рахманинов, Скрябин, Чайковски и Прокофиев.
Дните на руската клавирна музика ще продължат на 7 октомври с концерт на две млади пианистки - Мира Искрова и Соня Иванова. в тяхната програма ще звучат произведения на Прокофиев и Рахманинов.
Дните посветени на руската музика ще завършат с концерт на клавирно дуо Ася Дончева - Василенко и Александър Василенко. Те ще изпълнят симфоничната приказка за деца на Сергей Прокофиев - Петя и вълкът .Почитателите на класическата музика ще чуят и сонатата на четири ръце до мажор на Мусоргски, както и произведения на Рахманинов и Гаврилин.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |