В новините
 
20.01.2009 12:28   Новината е видяна 3690 пъти
Да обединим сили

Община Бургас е партньор по проект „Да обединим сили. Метрополисно управление и конкурентоспособност на Европейските градове”, финансиран по програма на ЕС URBACT II. Проектът обединява усилията на 8 града от различни европейски държави. Основната цел на проекта е да подкрепи сътрудничеството и обмена на добри практики, стимулиращи конкурентоспособността и стопанската модернизация в устойчива среда и кохезионно общество.


През първата фаза на реализация на проекта, партньорите осъществиха базисно проучване на ситуацията в отделните градове по отношение на модели на управление и основни предизвикателства – резултат от засилените процеси на урбанизация. Бяха изведени някои общи тенденции и области на бъдеща съвместна работа като управление на транспорта, стратегическо и териториално планиране, социално включване и др.


През 2009 г. предстои създаването на работна група от представители на различни ключови заинтересовани страни, имащи отношение към формирането на политики и управлението на ниво град и регион. Основните задачи на тази местна група са свързани с гарантиране разпространението на постигнатите по проекта резултати сред възможно най-широк кръг лица и институции, осъществяване на реален принос в обмена на добри практики и знание с останалите партньори и да участва активно в разработването на Местен план за действие по приоритетни за градската среда области.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |