В новините
 
20.01.2009 12:32   Новината е видяна 4325 пъти
Европейската информационна мрежа с първи офис в Бургас

В Бургас бе открит регионален офис на Европейската информационна мрежа /ЕИМ/ от Партията на европейските социалисти. Той се намира в сградата на Водната палата. Лентата прерязаха  водачът на социалистите в Европарламента Атанас Папаризов и областният председател на социалистите Пенко Атанасов. На откриването присъстваха евродепутатите доц. Маруся Любчева и Кристиян Вигенин. Координатор на офиса ще бъде  Ани Адамова.
Това е първият регионален офис на Европейската информационна мрежа в България. Такива ще бъдат открити в градовете-центрове на шестте планови райони- Русе, Варна, Пловдив, Видин и София.
“Основната цел с тези офиси е достигане до  гражданите, като им разясним  какви  възможности имат те за  участие в европейски проекти”, заяви Атанас Папаризов. Офисът ще посредничи между евродепутатите, сдружения, фирми . Те ще могат да получават информация за европейски проекти, структурни фондове и как по-лесно да се достигне до тях.
“Освен това искаме да получаваме въпроси, свързани с нашата работа и се надявам, че офисът  ще стане стабилна връзка между нас, социалистите в Европейският парламент,  и всички, които се интересуват от възможностите на Европейския съюз”, заяви още Папаризов.
 Доц. Любчева допълни, че обединените усилия между групата на социалистите в ЕС и националния съвет на БСП биха довели до положителен резултат по отношение на максималното информиране на българските граждани по въпросите, свързани с европейската тематика. В отговор на питане има ли възможност за кандидатстване за проекти по директни програми към ЕС, нейният отговор бе положителен. Като пример тя посочи програмата за конкурентоспособността и иновациите. Атанас Папаризов похвали дейността на община Бургас в тази насока, като спомена спечеления проект за енергийна ефективност. От своя страна Кристиян Вигенин подчерта, че целите на ЕИМ не са предизборни, а информационни, въпреки че чрез офиса ще се ангажират активистите по места.
Ние ще се  опитаме да ангажираме БСП и нейните активисти с нашата дейност  и да им дадем на самите тях информация. Защото се оказа, че много от тях  не знаят какво очакват от хората, които отиват в Европарламента, каза още евродепутатът.
След официалното откриване евродепутатите се срещнаха с активисти на БСП от града и региона.


http://www.factor-bs.com/news-7141.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |