В новините
 
20.01.2009 12:40   Новината е видяна 4927 пъти
Приключва лагера на “Черноморец – Бургас” в Поморие

 Първият подготвителен предсезонен лагер, който проведоха футболистите на „Черноморец – Бургас” приключва в понеделник. В продължение на 15 дни под ръководството на Красимир Балъков, „акулите” направиха първи встъпителни крачки към една по-добра реализация през пролетния полусезон.

Двадесет и двама футболисти започнаха подготовка от първия ден в Поморие. Малко по-късно към тях се присъединиха Марсио, Дуду, Траянов, Стоимирович и Чворович. В края на първата седмица шестима футболисти на „Черноморец – Бургас” бяха включени в трансферния списък, а на тяхно място дойдоха други шест играчи от „Нафтекс”. На 12 януари към отбора се присъедини и аржентинския халф Роберто Карбони, който ще остане на проби и за лагера в Анталия.
Междувременно треньорският щаб на „Черноморец – Бургас” методично увеличаваше натоварванията на футболистите, като освен дву и триразовите тренировки, играчите имаха теоретични занимания в лекционната зала на Балнеохотел Поморие. На специален клипборд и пред голям екран, те се запознаваха с тънкости от тактическите постройки, които ще използват в бъдеще. На заниманията бе правен и анализ на всяка изиграна контролна среща, като грешките и добрите моменти в мачовете, бяха детайлно анализирани по заснетия видеоматериал. 


      В първия подготвителен период отбора изигра три контроли срещу аматьорски тимове, в които показа добра резултатност, а в същото време не допусна гол във вратата си. „Акулите” се наложиха над Равда с 2:0, победиха Созопол и Поморие с по 4:0 като постигнаха и впечатляваща голова разлика 10:0. 


      Александър Стоимирович се отчете с три гола в мачовете, по два отбелязаха Костадин Дяков и Роберто Карбони, а по един Станислав Жеков, Траян Дянков и Дуду. В контролните мачове Красимир Балъков неизменно използваше по два състава за всяко полувреме, като не правеше смени по време на играта. 


      На 14 януари новият спортно-технически щаб на отбора бе представен на официална пресконференция в присъствието на акционерите на клуба господата Митко Събев и Димитър Николов в качеството си на кмет на Община Бургас. От казаното пред медиите стана ясно, че в Бургас ще започне осъществяването на един голям и много перспективен проект, който има за цел да постави европейски основи за развитието на футбола в града и в частност в „Черноморец – Бургас”. За осъществяването на проекта ще се ползва практиката, която имат страни като Австрия и Швейцария, ще се черпи опит и от водещи футболни сили като Германия. 


      След 18 години работа извън страната Красимир Балъков призна, че се е върнал в България и е избрал Бургас, за да реализира два проекта - единият от тях е изграждането на тренировъчна база по европейски модел, а срокът за реализация е 2010 година. Другият изключително значим проект е  „Черноморец Арина”  един комплекс, който ще даде възможност на град Бургас  и неговите жители не само да се чувстват европейци, но и да живеят като такива. 


     Според новия изключително амбициозен мениджър на бургаския тим, тези проекти отговарят в най-голяма степен на неговите принципи и виждания за футбола. Защото, както Красимир Балъков отбеляза на пресконференцията - само чрез изграждането на съвременна база, в която всички работят усърдно - от състезателите до спортно техническото ръководство, „Черноморец – Бургас” постепенно и крачка по крачка може да стане част от футболното семейство на стария континент и да отговаря на определението за съвременен европейски клуб. Без създаването на система, не само за откриване и отглеждане на таланти, но и за тяхното възпитание като истински хора, е невъзможно постигането на каквито и да е било трайни успехи е заключението на треньора.


      Началото на подготовката вече е положено, остава да се извърви не лек път до подновяването на първенството. Този път преминава през лагери в Анталия и Щутгарт, както и през контроли със сериозни съперници. Работата, която предстои да свършат в този близо месец и половина треньорите и състезателите на „Черноморец – Бургас” е много, но високите цели и перспективата Бургас да се превърне в един от най-динамично развиващите се футболни центрове в страната са съвсем реалистични, а те са стимулът, който ще води напред всички, които са се ангажирали с реализирането на тази голяма идея.         





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |