В новините
 
21.01.2009 16:15   Новината е видяна 4716 пъти
"Победа" АД и Театър "Вилекула" започнаха съвместен проект в 70 училища в гр. София

На 20.01.2009 г., от 9.30 часа, с две представления в 150-то основно училище "Цар Симеон I" в ж.к. „Дружба” 2 започна първият съвместен проект на „Победа” АД и театър „Вилекула”, който ще обхване 70 училища в столицата. В тях театърът ще изнесе образователно-забавни представления пред ученици от първи до четвърти клас. Интерактивните представления, осъществени с подкрепата на „Победа” АД, са в рамките на един учебен час и ще бъдат безплатни за учениците. Проектът ще приключи в края на месец март тази година.
До края на 2009 г. предстои стартът и на втори съвместен проект, който предвижда още 100 безплатни представления в над 65 училища в 12 града в страната – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора и Шумен.

Театър “Вилекула” е създаден през 1998 г. Творческата трупа е изградена от млад екип от професионалисти, завършили Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов"  и Националната художествена академия.
От 2000 г. театърът създава спектакли за детската аудитория в рамките на програмата “Заедно играем – заедно учим”, която включва поредица от куклени спектакли, подпомагащи обучението на малките ученици.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |