В новините
 
27.01.2009 18:47   Новината е видяна 4441 пъти
Още 60 детски усмивки в ЦДГ Андерсен

Община Бургас ремонтира и обзаведе няколко помещения в ЦДГ №2 „Ханс Кристиан Андерсен” за сумата от 150 000 лв. В тях са настанени две нови групи от по 30 деца на възраст над 3 г. По този повод в детската градина бе организирано тържество, което уважиха с присъствието си кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, директорът на общинска дирекция „Образование” Веселина Таралова и директорът на РИО - Бургас доц. Таня Борисова.

В обновените помещения с площ 400 кв. м. от 1991 до 2008 г. се е помещавала хорова школа „Милка Стоева”. След възникнал пожар бяха нанесени сериозни щети на няколко от стаите - обгоряла дограма, стени, подови настилки и ел. инсталация. Понастоящем хорова школа „Милка Стоева” е преместена в Младежки културен център, а в обновените помещения на ЦДГ „Андерсен” се обучават още 60 бургаски деца.

„През 2008 г. успяхме да настаним в детските градини и ясли с 350 деца повече от 2007 г. Със строежа на няколко нови детски градини през 2009-та ще решим проблема и на останалите 250 необхванати в системата на детските градини деца”, ангажира се кметът Николов.

„През миналата година в Бургас са реализирани най-много проекти за ремонт и саниране на учебни заведения”, добави доцент Борисова, която похвали общинска администрация за последователността й в това отношение.

ЦДГ № 2 „Ханс Кристиан Андерсен” е най-голямата детска градина в Бургас. С новоразкритите две групи там се възпитават вече 650 деца. Тя е и единствената, която има на територията си закрит малък плувен басейн. През 2009 г. основно ще бъдат ремонтирани няколко павилиона и басейнът на детското заведение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |