В новините
 
28.01.2009 22:13   Новината е видяна 3512 пъти
Печалбари

Община Бургас спечели проект за енергийна ефективност в училищата

Община Бургас спечели трети проект по Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007 – 2013. Той носи името „Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас” и е на обща стойност 5 773 119, 93 лв. Срокът за приключване на ремонтните дейности е 24 месеца.

Проектът включва прилагането на мерки за подобряване енергийната ефективност на сградите на шест училища и една детска градина в Бургас, както и извършването на цялостен вътрешен ремонт и осигуряване на по-добър достъп на лицата с увреждания. Обектите, които са включени в проектното предложение са ПГАЕ “Гео Милев”, ПГНЕ “Гьоте”, ПГСАГ “К. Фичето”, СОУ “Иван Вазов”, ПГЕЕ “К. Фотинов”, ОУ “Елин Пелин” и ЦДГ “Ханс Кристиян Андерсен”. Учебните заведения са определени след подробен преглед на нуждите на всички училища и детски градини на територията на община Бургас.

Проектът предвижда подмяна на дограма, радиатори, осветителни тела, полагане на хидро- и топлоизолация на покрив, под и стени, ремонт на санитарни възли, настилки, ел., ВиК и отоплителна инсталация, боядисване и някои специфични строителни дейности за отделните учебни заведения.

Достъпна среда ще бъде осигурена и за хората с увреждания чрез изграждане на пристройка за асансьор, външна рампа и адаптация на санитарните възли.

С реализирането на проекта ще се осигури една съвременна, европейска образователна и социално-културна инфраструктура, която ще допринесе за развитието на подходящи градски условия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |