В новините
 
27.01.2009 17:38   Новината е видяна 4513 пъти
Носителят на отличието Най-добър анализатор за 2007 и 2008 г. говори за предизвикателствата и възможностите пред България в условията на финансова криза

Чарлз Робъртсън пристига в страната по покана на ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане

За предизвикателствата пред българския и международните пазари в условията на финансова криза, както и за възможните сценарии за България от нея, ще говори Чарлз Робъртсън, главен икономист на ING Group за Европа, Близкия изток и Азия по време на участието си във финансовия форум “Йероглифът на кризата се чете и като възможност”. Топ икономистът, носител на престижното отличие “Най-добър анализатор” за 2007 и 2008 г. в известното проучване на Extel Surveys за анализатори и управители на фондове в Европа, пристига в страната по покана на българското подразделение на ING. В рамките на презентацията си “Перспективи пред развиващите се пазари през 2009 г.” той ще разгледа и темата за България в условията на финансова криза. 

Понастоящем  Чарлз Робъртсън ръководи направление “Изследователска дейност” в ING Group като оглавява екип от над 20 икономически експерти в региона. Той отговаря още и за икономическото издание „Directional Economics”, посветено на нововъзникващите пазари, в което се изследват широк кръг от теми, сред които въздействието на пенсионната реформа, управлението на рисковете, въпроси свързани с енергетиката, недвижимите имоти, туризма, както и теми за демокрацията и автокрацията в развиващите се страни.

Същевременно в условията на отрицателни доходности на пенсионните фондове в страната, ING Пенсионно осигуряване продължава да провежда дефанзивна стратегия при управлението на своите фондове, свързана с редуциране на рисковите активи и повишаване на кредитното качество на портфейла. Доходността на трите фонда за 2008 година, които ING управлява, макар и с отрицателен знак e значително по-висока от средната доходност за съответните видове пенсионни фондове на пазара, изчислена на база публикуваните индекси от Комисията за Финансов Надзор. По-последни данни на КФН индексът на доброволните фондове (VOLIDEX) е загубил -25,48%, този на универсалните (UNIDEX) -20,76%, а на професионалните (PROFIDEX) -24,25%. Доходността на фондовете управлявани от ING  бият индекса PROFIDEX с 4.65 %, индекса UNIDEX с 2.8% и индекса VOLIDEX с 2.29 %. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |