В новините
 
29.01.2009 20:43   Новината е видяна 3618 пъти
Икона и кошница с плодове ще получи от кмета бургаска столетница

Само след два дни баба Вълкана, която от 63 години работи и живее в Бургас, ще отпразнува своя 100 – годишен юбилей. Поздравления за забележителната годишнина, икона и кошница с много плодове столетницата ще получи от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Вълкана Димова Райкова е родена на 1 февруари 1909 година в с. Горска поляна, Ямболски окръг. Тя е едно от четирите деца, които родителите й отглеждат в недоимък, но с разбирателство и любов. На 18 години Вълкана се задомява и отглежда заварения си син и още две деца.

През 1946 година семейството се заселва в Бургас. 11 години по-късно Вълкана, която тогава е на 48 годишна възраст, остава вдовица. Възпитава децата си в скромност, трудолюбие и почит към Бога. Самата тя до ден-днешен спазва всички пости и започва, и завършва всеки ден с молитва.

Днес тя е щастлива жена в златна възраст, която се радва на своите 3 деца, 6 внуци, 11 правнуци и 5 пра-правнучета. Столетницата винаги посреща гостите с усмивка, в добро здраве и изненадващо за годините си не използва никакви лекарства.

В чест на щастливия повод тя кани всички свои приятели на 01 февруари /неделя/ от 13.00 часа в ресторант „Теньовата къща” в ж.к. „Славейков” на чаша вино и тържествен обяд.

Баба Вълкана споделя, че не знае рецептата за дълголетие, но е убедена, че щастието ще ни споходи само, ако доброто в хората победи злото.

С навършването на стотния си рожден ден „избраницата на съдбата” ще опровергае тезата, че условията в Бургас не са благоприятни за дълъг и здравословен начин на живот.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |