В новините
 
30.01.2009 21:20   Новината е видяна 9464 пъти
Интернет страница, посветена на изборите за Европейски парламент

Интернет страницата, посветена на европейските избори (като част от сайта на Европейския парламент), функционира от 19 януари и ще бъде активна до юни 2009 г. Тя е структурирана около 2 основни секции - "Тема" и "Акценти от изборите", които от своя страна са разделени на няколко рубрики, кратко описание на които можете да намерите по-долу.
 
Секцията "Акценти от изборите" е предназначена за журналистите, като целта й е да даде синтезирана информация относно основните акценти в дейността на Европейския парламент през последния му мандат (2004-2009 г.). Тя има четири рубрики: 
 
1. Акценти: Най-важните новини за европейските избори
Тази рубриката съдържа подбор от интересни новини във връзка с европейските избори през юни 2009 г. Тук можете да намерите всичко, което Ви интересува по въпроса - от текущи теми, разисквани в Парламента, до статии, представящи членовете на ЕП, справки и показатели. 
 
2. Пресслужба
Пресслужбата на Европейския парламент предоставя ежедневно информация за определени теми, събития и разисквания, състояли се в Парламента. Представеният в сайта подбор се отнася единствено до европейските избори. Той е изчерпателен и е основният източник на информация за всички европейски журналисти. 
 
3. Национални ракурси
Пресслужбата на ЕП публикува съобщения с национална насоченост, които са със същото неотменно качество, създало нейната репутация. Тук на преден план е ролята на членовете на ЕП от Вашата страна: проследете основните теми, запознайте се с националната проблематика и се подгответе за изборите през юни 2009 г. 
 
4. Основни теми 2004 -2009 г. - пет години в обзор
Членовете на ЕП се избират за период от пет години или един парламентарен мандат. Пресслужбата на ЕП Ви предоставя възможност да се осведомите, ако сте пропуснали да го направите досега, за всички основни решения, разисквания и теми по време на парламентарния мандат 2004-2009 г. Тук Ви представяме изчерпателно и точно всичко, което бихте искали да научите за парламентарната дейност през последните пет години. 
 
5. Предстоящи теми 2009-2014 г.
През юни 2009 г. Вие ще гласувате за Вашите представители в ЕП, които ще заседават, водят разисквания и гласуват от Ваше име през следващите пет години. Въпреки че пресслужбата на ЕП не е в състояние да прозре в бъдещето, ние Ви представяме все пак някои от въпросите, по които ще работят членовете на ЕП.
 
Секцията "Тема" от своя страна е насочена към европейските граждани:
 
1. 27 страни, 1 избори
Тази рубрика съдържа интерактивна карта на 27-те държави-членки на ЕС, на която има линкове към информация за страната и нейните изборни закони.
 
2. Защо да гласувам?
В нея са представени 10 важни причини да гласувате, както и специален модул с снимки (и профили) на депутати от ЕП и форма, в която гражданите могат да дават своето мнение по определени въпроси.
 
3. От един парламентарен мандат към друг
Тук можете да намерите състава на Парламента между 2004 и 2009 г.(брой депутати по държави и политически групи) и статии, съдържащи основните теми, разглеждани от ЕП през този период, както и основните приоритети за следващия мандат (виж последните две рубрики от предишната секция, Акценти от изборите).
 
4. Резултати
Сравнение между европейските избори от 1979 до 2009 г., преди да бъдат публикувани самите резултати от изборите през месец юни 2009 г.
 
Освен това на новия интернет сайт можете да намерите статии върху европейските избори, които са отворени за коментари от страна на гражданите, също както и изборни прогнози. Страницата дава множество възможности за интерактивност, целящи да засилят интереса на европейските граждани.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |