В новините
 
09.02.2009 17:10   Новината е видяна 5437 пъти
Българска ритейл асоциация ще защитава интересите на търговците на дребно у нас. Човек от Бургас в ръководството

Членовете на новата организация планират създаването на етичен кодекс в полза на крайния потребител

На пресконференция в БТА бе представена първата по рода си асоциация у нас, обединяваща търговците на дребно (магазини и заведения) – Българска ритейл асоциация (БРА).Инициативата за създаването й е поета от собствениците на 48 фирми, с намерение да разширят списъка на членовете си - търговци на дребно от цялата страна.

Иво Баев, председател на УС на БРА и Мариан Колев – член на УС на БРАпредставиха задачите на новата организация, проблемите на търговците на дребно в съвременната икономическа и регулаторна обстановка и стъпките, които  съсловието ще предприеме за решаването им.

Сред основните цели на БРА е да защитава интересите на търговците на дребно от цялата страна, да представлява членовете си при взаимоотношения с държавни и местни органи на власт, инвеститори, управление на търговски центрове и др., да усъвършенства развитието на дейността им на местно и национално ниво, както и да повишава квалификацията на членовете си.

Поводът за създаването на организацията в настоящия момент е усложнената икономическа обстановка и повдигането на неотложни въпроси, засягащи дейността на търговците на дребно. В контекста на световната икономическа криза и очертаващата се тенденция за спад на продажбите особено в големите търговски центрове, според БРА един от оправданите и разумни ходове би бил намаляването на нивата на наемите на търговските площи или намиране на други, алтернативни начини за справяне с тази ситуация. Този акт би спомогнал не само за облекчаване на условията за развиване на бизнес на търговците на дребно, но и за нормалното функциониране на търговските центрове в цялата страна.

Друга основна цел на организацията е обсъждане и предприемане на конкретни действия в полза на крайния клиент. Асоциацията планира усилия в посока подобряване качеството в търговията чрез споделяне и налагане на най-добрите европейски и световни стандарти в тази област. Важна стъпка е създаването на етичен кодекс, чиято цел ще бъде да защитава българския потребител и да му даде възможност за достъп до още по-качествени стоки и услуги на изгодна цена.
 


За да защитава ефективно интересите на своите членове, организацията планира да установи траен контакт и да работи съвместно с органите на държавната власт и местно управление. Целта на това сътрудничество е да гарантира, че интересите на членовете на БРА ще бъдат отразени при вземането на стратегически за търговията политически и регулаторни решения.

БРА ще представлява и защитава интереса на членовете си и пред международни органи, касаещи пряко търговията на дребно на българския пазар. Сред приоритетите на новосъздадената Асоциация е също да съдейства на членовете си за установяване на делови отношения с фирми и сродни асоциации от страната и чужбина.

Паралелно с тези дейности БРА ще работи и за повишаване информираността на своите членове. За целта тя периодично ще им предоставя актуална информация и бюлетини с новостите в индустрията. Асоциацията ще осигурява и възможности за участие в конференции и семинари и ще организира за нуждите на членовете си консултации по специфични икономически, финансови и правни въпроси. Поддържането на високо ниво на информираност гарантира и конкурентноспособността на всеки един от БРА, което е съществен фактор за оцеляване и икономически растеж в условията на съвременна икономика и в частност, в условията на световната финансова криза.

 

Допълнителна информация:

Решението за създаване на Българска ритейл асоциация (БРА) е взето официално на 9 януари 2009 г. по инициатива на 48 фирми. На същата дата е избран Управителен съвет на асоциацията.

Членове на УС на БРА:

Иво Баев – Председател на БРА; магазини Bath&Body и Cielo Venezia 1270
Йорго Интзиадис - Генерален секретар на БРА; магазини Oxette, L’occitane, Lapin House, Букет, Evita Peroni, Korres, Home
Мариан Колев: член на УС на БРА; верига Hippoland
Маринос Миниотис: член на УС на БРА; магазин Sprider
Рая Попова: член на УС на БРА; магазини ATG Selection – Samsonite ; ATG Selection - Kare
Дениз Даллар: член на УС на БРА; магазин Reflections
Васил Райчев: член на УС на БРА; магазини Hot Spot, Marlboro Classics, Camel active, Dresscode
Сирил Креси: член на УС на БРА; магазин Jeff de Bruges - Martial
 

Други основни членове на организацията

Дружествата собственици на магазини:

Fan Point, Catwalk, Genesis, Jeff, Morgan/Ysatis, Nike, Ninka, Opticlasa, Sportmania, Andrews Fashion, Opticlasa, Sportmania, Triumph

Заведения за обществено хранене:

Fancy, Jimmy’s/Panini





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |