В новините
 
12.02.2009 23:04   Новината е видяна 3204 пъти
Отлагат ”Бургас-Алаксандруполис”
Началото на строителството на петролопровода Бургас - Александруполис се планира за средата на 2010 година, а пускането му в експлоатация - за 2012 година.
Това съобщи електронното издание Газета.ру., цитирано от БТА.
Според досегашните планове строителството на петролопровода Бургас -Александруполис трябваше да започне в началото на октомври 2009 година, а пускането му в експлоатация да стане през 2011 година. Да отбележим, че Бургас - Александруполис не е единственият проект, чиито срокове за изпълнение се отлагат, допълва Газета.ру и цитира директора на отдела на Due Diligence Александър Щок, който твърди, че това става почти с всички големи инфраструктурни проекти. Смята се, че това отчасти е свързано с кризата, а отчасти с факта, че компаниите оператори недооцениха сложността на строителството.
"В случая с Бургас - Александруполис по-скоро основните причини са други. "Първо, разногласията между страните участнички в международната проектантска компания Транс Балкан пайплайн (Trans Balkan Pipeline), която изпълнява проекта, и по-специално по проблемите за погасяването на загубите, претърпени от страните преди подписването на междуправителственото споразумение по проекта. Второ, бави се разработването на находището Кашаган в Казахстан. И не на последно място - тази тръба бе замислена именно за казахстанския петрол", коментира Щок.
Анализаторите отбелязват, че проектът Бургас - Александруполис безспорно отговаря на геополитическите интереси на Русия, но в този момент той не е приоритетен за Москва.

http://www.factor-bs.com/news-7471.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |