В новините
 
29.09.2004 07:52   Новината е видяна 6516 пъти
Учредяват награда за най-млад поет на Бургас
Да се учреди награда за най-млад поет на Бургас, предложи поетът Любомир Левчев по време на среща с областния управител Иван Витанов. Идеята възникна след като вчера за член на Съюза на писателите бе избран 17 годишния бургазлия Иван Брегов от поетичното студио “Митични птици”.
Въпреки, че литературата не е мода на нашето време, в Бургас се оформя едно явление, събрало съзвездия от творци, каза Левчев.
Той съобщи още, че след разговори с ръководството на БСУ е било взето решение за основаване на курс към университета, в който факултативно ще се изучава творческо писане. Негов ръководител ще бъде Роза Боянова, като лекции ще чете и самия Левчев.
Двамата обсъдиха и предстоящата визита на почетния канцлер на американската академия за поезия - Уйлям Мередит, който ще посети региона по покана на областния управител през следващото лято. Планува се тя да съвпадне с Яворовите дни в Поморие.
Очаква се с него да пристигне поетът Ричард Харадайс и група млади американски творци.
Левчев се ангажира да съдейства, използвайки контактите си сред поетичните среди на САЩ, за побратимяване на Бургаски регион с Ню Лондон. Регионът е известен, като столица на китоловците.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |