В новините
 
24.02.2009 16:23   Новината е видяна 4860 пъти
С безплатни скрининг прегледи "Очна болница-Бургас" отбелязва Световния ден на глаукомата

На 5-ти, 6-ти и 7-ми март специалисти от „Очна болница-Бургас” и Медицински център “Младост” ще извършват безплатни скрининг прегледи и ще консултират бургазлии по въпроси за глаукомата. По този начин двете лечебни заведения отбелязват Световния ден за борба с глаукомата.

Скринингите ще се извършват от 14.00ч. до 17.30ч. в четвъртък и петък, а в събота – от 09.00 до 14.00 ч. и ще включват компютърно измерване на вътреочното налягане (ВОН). Въпреки че повишеното ВОН невинаги е равнозначно на глаукома, то често е показател за това заболяване. Поради тази причина контролът и редовното му измерване са в основата на профилактиката на зрението.

Пациентите ще имат възможност да получат полезна информация за риска от глаукома, за признаците, предразполагащите фактори и профилактиката й. Те ще получат и материали с подробна информация за заболяването.

Събитието се организира  за втора поредна година, като целта на специалистите от бургаската „Очна болница” е то да се превърне в традиция. Глаукомата е заболяване, което води до слепота безвъзвратно. По данни на Националната глаукомна асоциация между 40 000 и 50 000 българи страдат от него, а между 1 и 4% от хората над 40 години заболяват от глаукома. Офталмолозите от болницата споделят, че голяма част от тези хора дори не знаят, че са болни, затова ефективността на системата за профилактика на зрението трябва непрекъснато да се подобрява.

Скрининг прегледите ще се извършват само след предварително записване. Запазен час може да се получи на тел. 056/85 98 50 и 0895 05 05 06 (следобед) или на място в МЦ “Младост” в ж.к “Славейков” (до спортна зала “Младост”), като желаещите могат да бъдат от всички възрасти.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |