В новините
 
26.02.2009 22:01   Новината е видяна 3949 пъти
Проблеми на хлебопроизводителите бяха обсъдени в Община Бургас

Редица проблеми свързани с бранша на хлебопроизводителите бяха обсъдени вчера /25 февруари/ на среща, провела се в Община Бургас. Участие в дискусията взеха заместник – кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности” Даниела Николова и представители на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Бургас.

На срещата бяха разгледани проблемите, стоящи пред бранша и възможностите за съдействие на Община Бургас за тяхното разрешаване.

Организацията на хлебопроизводителите изяви желание за сътрудничество с Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, както в обучението на ученици, така и на преподаватели. Идеята е по този начин да се помогне на кадрите да се квалифицират и да останат като специалисти в бранша. До момента практиката сочи, че готови и обучени кадри напускат и се ориентират към друг вид квалификация. За целта представителите от бранша се обединиха около идеята, че за да се задържи персонала водещо е възнаграждението.

Друг важен проблем е навлизането на нерегистрирани търговци на територията на община Бургас, които подбиват цената на хляба като пласират евтин, но некачествен и опасен продукт. Тези обекти нямат нужната регистрация, не отговарят на законовите изисквания и съответно извършваната от тях дейност не подлежи на контрол. Освен това навлизането на фирми от други градове ощетява икономиката на общината, а хляба пристига в Бургас с изтекъл срок на годност.

От Съюза на хлебарите и сладкарите в Бургас споделиха още, че продажбите в бранша са намалели с 30 % поради влиянието на финансовата криза.

По време на срещата, стана ясно, че предстои издаването на втори каталог за икономиката на община Бургас, който ще включва информация по различни сектори на икономиката, част от които е хлебопроизводството и сладкарството. Създаването на каталог за публично – частно партньорство ще затвърди отношенията на бранша с общината и ще даде по-големи възможности за участие по европейски проекти и оперативни програми. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |