В новините
 
07.03.2009 11:54   Новината е видяна 4491 пъти
Изложба подпомага Графичната база

Показват на „Александровска“ 22 близо 70 литографии на автори от цялата страна. Благотворителна изложба откриват довечера на „Александровска“ 22 в Бургас. Половината от средствата, събрани от продадените литографии, ще отидат за подпомагане на Графичната база в морския град.
Според председателя на Дружеството на художниците Георги Динев парите ще бъдат похарчени за наем и ремонтни дейности на сградата в Морската градина, както и за закупуване на литографски пособия – мастила, хартия, валяци.
В експозицията, която ще събере близо 70 творби, участват автори от двата графични пленера в Бургас през 2007 и 2008 г. Сред тях са познатите и утвърдени бургаски художници Светозар Бенчев, Петър Пецин, Нели Новакова, Атанас Колибаров и техни колеги от страната – Юлиан Йорданов от Ловеч, Владимир Чукич от Кърджали, Пламен Монев от Русе, Станимир Видев от Пловдив и др. Свои произведения, рисувани през последните 2 г., ще покажат още Любен Диманов, Георги Петков, Христо Динев, Красимир Зинин, Стоимен Стоилов.
„Авторите ще получат 50 процента от сумите, по-коректно е така, единственият начин да си върнат разходите“, поясни Георги Динев. Той каза още, че изображенията са напълно нови и амбициозно защитават стойностната графика. И направи важно уточнение - тъй като произведенията са с ограничен тираж, настоящата изложба е мястото, където те могат да бъдат видени.
Графичната база в Бургас е създадена през 1982 г. с активното участие на Тодор Атанасов. За изминалите 27 г. е натрупан богат фонд, който според специалистите представлява важна извадка от историята на българската графика през 80-те и 90-те години на миналия век.

В-к ФАКТОР





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |