В новините
 
16.03.2009 11:15   Новината е видяна 4230 пъти
Царево инвестира в инфраструктура и яхтено пристанище

Общинските съветници в Царево приеха отчета за изпълнението на бюджета за миналата година и бюджета за 2009 г. В приходната си част той е изпълнен в размер на 18 302 803 лв., в разходната - на 17 957 497 лв.

Над 15 милиона лв. са постъпленията от общинските приходи, с които се финансират местните дейности. Общото изпълнение на приходната част на бюджета за 2008 г. е 93,1 %. След аналитично обсъждане на макрорамката на бюджета в приходната и разходната му част, съветниците приеха бюджет за 2009 г. в размер на 18 219 466 лв. Гласуването беше предшествано от разгорещени дебати в общинските комисии, които заседаваха по 8 часа в продължение на три поредни дни. За първи път се приема бюджет на общината след толкова много обсъждания. В Царево проектобюджетът бе предложен за публично обсъждане два пъти.

В новия бюджет очакваните общи приходи за местни дейности са 15 415 266 лв. Планирани са 4 747 439 лв. данъчни приходи и 9 250 071 лв. неданъчни приходи.

Приета бе и инвестиционната програма на общината в размер на 9 027 662 лв., в която близо 1 млн. лв. са предвидени за проектиране. Акцентите в нея са върху реализирането на големи проекти. Усилията през настоящата година ще бъдат насочени към подготовката за изграждането на пътническо-яхтеното пристанище в Царево, което ще стане четвъртата врата на България. В разширението и реконструкцията му през тази година общината ще вложи 500 хил. лв. собствени средства.

Общината заделя 300 хил. лв. от собствените си приходи за завършване на новата автогара в Царево, 200 хил. лв. се планират за реконструкция и изграждане на музей в Лятното кино, 750 хил.- за Центъра за професионално обучение по туризъм в Царево. Капиталовата програма предвижда ремонт и реконструкция на стария път Царево -Лозенец, който минава покрай къмпингите „Оазис” и „Арапя”, и на пътищата Лозенец- Велика - Фазаново, Царево -Бродилово , Българи - Кости, както и изграждане на пътя Ахтопол - Бродилово -Кости. Планира се извършване на ремонти по техническата инфраструктура във всички населени места. 1 млн. лв. са осигурените целеви средства от Републиканския бюджет за изграждане на канално-помпена станция над централния плаж в Царево.

Общината вече кандидатства с проект за интегриран воден цикъл за град Царево и град Ахтопол по ОП „Околна среда”. Двата проекта са на обща стойност около 100 млн. лв. По тази оперативна програма в Царево ще се изградят две канално-помпени станции - една в морската градина и втора, която ще обхване водите в северната част на кв. „Василико”. Ще бъдат изградени канализационна и водопроводна мрежа в кв. „Белия бряг” и промишлената зона на гр. Царево. По този интегриран проект за Ахтопол ще бъдат изградени пречиствателна станция с довеждащ колектор и три КПС в северната, южната и източната част, както и канализационна и водопроводна мрежа в тези райони.

За последните няколко години общината е инвестирала над 30 млн. лв. в изграждането на подземна инфраструктура. В пречиствателната станция вече са обхванати около 70 % от отпадните води на град Царево, каза кметът на Царево Петко Арнаудов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |