В новините
 
17.03.2009 23:58   Новината е видяна 4559 пъти
Бургаските социални работници си честитиха празника пред Общината

С решение на Международната федерация на социалните работници за Ден на социалната работа през 2009 г. бе определен 17 март. По този повод на площада пред Общината си дадоха среща бургаските социални работници от всички направления в тази дейност, както и потребители на техните услуги.

В отбелязването на празника се включиха кметът на община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Здравеопазване” д-р Ивайло Димитров, нач.-отдел „Социални дейности” Мая Казанджиева, директорът на "Социално подпомагане" в Бургас Вълчо Вълчев, Виолета Радева - директор на секретариата на бургаската червенокръстка организация.

Демонстрирайки задружността на своята гилдия, пред Община Бургас застанаха социални работници от Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови”, дирекция „Социално подпомагане” - Бургас, Защитено жилище за хора в риск, Защитено жилище за лица с умерена и лека степен на умствена изостаналост, Обединено счетоводство за обслужване на социални заведения, Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания, бургаски студенти в специалност „Социални дейности” и представители на неправителствени организации, предоставящи социални услуги.

„Целта на това честване е да се популяризират вашата работа и роля в обществото, защото сте важни и необходими”, каза кметът Николов на социалните работници. Топли думи към тях отправи и д-р Мануелян, а към поздравленията се присъединиха талантливи деца от хор „Милка Стоева” към Младежки културен център и минувачите по главната улица.

Професията на социалния работник е една от най-хуманните и едновременно с това една от най-неблагодарните в съвременния свят. Общинска администрация - Бургас прибавя своите към всички останали пожелания по случай 17 март:

Благодарим ви, че ви има! Бъдете живи и здрави, скъпи социални работници!

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |