В новините
 
18.03.2009 00:07   Новината е видяна 4008 пъти
Пролетното почистване в община Бургас е в разгара си
Кампанията по пролетно почистване в община Бургас, която стартира на 9 март е в разгара си. Само за първата седмица от своето начало от района на териториална дирекция „Освобождение”, кв. Сарафово и съставните селища Черно море и Рудник са събрани и извозени общо 2681 куб. м. строителни и 287 тона битови отпадъци.
От ТД „Освобождение” са били извозени общо 868 куб. м. строителни замърсявания, а в кв. Сарафово – 182 куб. м. строителни и земни маси. В с. Черно море и с. Рудник са почистени 1631 куб. м. строителни и 287 тона битови отпадъци като работата в с. Рудник ще продължи до края на тази седмица.
В момента дейностите по събиране и извозване на отпадъците са концентрирани в района на автогара „Запад”. През тази седмица екипите на фирма „Титан” започнаха работа в ТД „Изгрев”, както е по график. Наред с това продължава и почистването на регулите /пространството между бордюра и уличния асфалт/ на основните пътни артерии в общината.
Най-големите замърсявания от началото на кампанията са били концентрирани в района на ул. „Крайезерна”. За периода 9 – 14 март от там са почистени и няколко новообразувани и нерегламентирани сметища.
За реализацията на действията по почистване се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Екипите на „Титан” разполагат с 1 едрогабаритен товарач и 2 самосвала, а тези на „Чистота” – с 2 фадроми и 5 едрогабаритни самосвала.
До момента 41 училища и детски градини в Бургас са откликнали на призива на общинската администрация и са се включили в екологичната акция за почистване на училищните дворове и прилежащи им площи. За целта са им били раздадени общо 3000 ръкавици и 3500 чувала за еднократна употреба.
В кампанията и тази година се е включила работна група за почистване на дърветата, храстите и зелените площи от найлонови торбички и други отпадъци.
Гражданите и фирмите, които желаят да се включат в пролетното почистване могат да заявят своето участие на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24, откъдето ще могат да получат чували и ръкавици безплатно.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |