В новините
 
19.03.2009 12:41   Новината е видяна 4281 пъти
Нови автомобили и техника за поделенията на МВР в цялата страна

От тази седмица областните дирекции получават нови автомобили, микробуси, автобуси, мотоциклети и мобилни технически лаборатории


От няколко дни започнаха да пристигат нови автомобили и технически средства по проектите на МВР за подмяна на автомобилния парк на министерството. След поставяне на отличителни полицейски знаци, за СДВР и областните дирекции на МВР в страната ще заминат 40 мултифункционални, високопроходими микробуса “Фолксваген” за нуждите на оперативните дежурни групи. Пак за улеснение на тяхната работа са доставени 29 специализирани криминалистични лаборатории, оборудвани по изискванията на НИКК с модерна дактилоскопска и друга апаратура за събиране на улики от местопрестъпленията.
100 автомобила “Шкода Октавия” за оперативни нужди в ОД МВР и специализираните дирекции ще бъдат раздадени в цялата страна. Други 100 високопроходими автомобила “Нива” ще бъдат раздадени в областните полицейски и противопожарни служби.
Десет автобуса /с 20+1 места/ вече са доставени в СДВР за нуждите на специализираните звена. Така ще бъдат бракувани 30-годишните автобуси “Чавдар”, с които разполагаше Столичната полиция.
От доставените нови 40 мотоциклета “БМВ” 25 ще бъдат за магистралната полиция, а останалите 15 – за изпълнение на задачи по ескорт на делегации.
Вече са раздадени всичките 200 автомобили “Ситроен Ксара Пикасо”, по 100 в районните полицейски управления и гранични участъци на външните зелени граници. До края на годината очакваме доставката и на нови шест противопожарни автомобили.
Закупени са и две специализирани платформи за транспортиране на автомобили /”паяци”/, с които ще бъдат вдигани неправилно паркирани коли в София. Те разполагат с най-нова система за вдигане на всякакъв модел автомобили чрез разгъващо се рамо, което може да достига до 8 метра дължина.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |