В новините
 
21.03.2009 07:34   Новината е видяна 4824 пъти
Програмата за разпределяне на храни за най-нуждаещите в ЕС се разширява

Програмата на ЕС за разпределяне на храни за най-нуждаещите се хора в Европа трябва да продължи да бъде в рамките на Общата селскостопанска политика на ЕС, трябва да бъде изцяло финансирана от ЕС и да бъде съставена от продукти, произведени в Общността, смятат депутатите от Европейския парламент, които ще гласуват предложението на Комисията на 26 март в Страсбург.
 
От старта на програмата през 1987 г. милиони нуждаещи се европейци са получили хранителни помощи от интервенционните запаси на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС, разпределени чрез благотворителни организации и социални служби. В средата на 90-те години правилата на програмата бяха променени, за да позволяват закупуването на храни на свободния пазар (при определени обстоятелства) за нуждите на програмата.
 
Докладът по процедурата на консултация на Czesław Siekierski (ЕНП-ЕД, Полша) подкрепя предложението на Европейската комисия да се разреши закупуването на повече храни на пазара за тази цел, вземайки в предвид намаляващите хранителни запаси след последователните реформи на ОСП и увеличаващата се нужда от хранителни помощи в резултат на разширяванията на ЕС и на икономическата криза.
 
Депутатите подкрепят разширяването на асортимента от предлагани продукти, с цел да се насърчи по-балансиран хранителен режим, също както и приемането на по-дългосрочни планове за разпределение от 2010 г., за да може финансирането да бъде използвано по-ефективно.
 
Според текста на други предложени изменения, членовете на ЕП настояват програмата да разпределя само хранителни продукти, произведени в Общността, по възможност пресни и местно производство.
 
В 27-те държави членки на ЕС над 80 милиона човека (16% от населението) живеят под прага на бедността според данните на Евростат; цифри, които се очаква сериозно да нараснат в резултат на икономическата криза.
 
Czesław Siekierski (ЕНП-ЕД, Полша)
Докладчик




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |