В новините
 
22.03.2009 12:59   Новината е видяна 3727 пъти
Концесионерът да освободи площад “Св. Кв. Кирил и Методий” незабавно

Кметът разваля договора ако сроковете не се спазят

Концесионерът  на площад “Св. Св. Кирил и  Методий” да премахне  незабавно за своя сметка загражденията на площада и да освободи  пространството там, реши вчера Общинският съвет. Съветниците гласуваха още  до 30 дни след приемането на предложението администрацията  да изготви становище  за проблемите около паркинга,  с което да запознае съветниците  и  мнение за прекратяване на концесията.  Докладната  записка бе внесена  за разглеждане от групата на ГЕРБ, всички обаче гласуваха предложението на водача на групата на „Атака” – Валентин Касабов да се тръгне към разваляне на концесия, а демонтажът да стане за сметка на концесионера.
По време на обсъждане на докладната записка изпълнителният директор на фирмата-концесионер арх. Петко Захариев  трябваше да отговори на въпроси, свързани с упражняване на търговска дейност на паркинга. Стана ясно, че по силата на концесионния договор, „Глобал техноладжи къмпани АД”  няма право да извършва такава дейност. Три пъти комисията по чл. 56 е отказвала да разреши на фирмата експлоатиране на паркинга. Захариев увери, че проектът е финансово обезпечен с необходимата сума от 10 милиона евро и че до края на април работните проекти ще бъдат внесени в администрацията. 
По време на дебатите  съветници изразиха съмнения, че за проекта липсва финансова обосновка и притеснения и поискаха гаранции на проекта,
Главният архитект Веселина Илиева обеща, че  два дни след входирането на работните проекти общината ще издаде строителните разрешения.  Кметът Димитър Николов  заяви, че ако сроковете не се спазят, ще  поиска разваляне на концесия.
“Когато  получим решението на сесията, ще се консултираме с нашите юристи и ще   решим какво ще правим”, заяви Петко Захариев. Той обаче намекна   след тази сесия, че е много вероятно кредитиращата  институция да преосмисли решението си.

На снимката: Близо час Петко Захариев и главният архитект на общината Веселина Илиева разясняваха  пред съветници   бъдещата  концесия.

Автор: Силвия ШАТЪРОВА
в-к ФАКТОР





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |