В новините
 
23.03.2009 11:43   Новината е видяна 7182 пъти
Информационен бюлетин на МВР

Бургас.  Служители на РУМВР-Айтос предотвратиха разрастването на скандал, възникнал в ранните часове вчера. Минути преди 3.00 ч. в полицията е получен сигнал за стрелба пред бар в града. Пристигналият на място екип заварва масов побой между група от двайсетина мъже, който е прекратен след намесата на униформените. По данни на свидетели, всичко започнало със скандал в заведението между две компании. Под въздействието на алкохола, спорът бързо прераснал в побой,  М.М. /31 г./ от Айтос стрелял с газов пистолет по опонента си – 28-годишен мъж от Несебър, който с повърхностни наранявания по лицето, е прегледан в айтоската болница и освободен. Малко по-късно пистолетът е открит върху оградата на бара. Всички участници в инцидента са отведени в полицейското управление за изясняване на случая.

Пловдив. Семейна драма се е разиграла снощи в с. Ръжево. По първоначални данни около 20 часа в дома на А.А./68/ и съпругата му Л.М./65/ се разразил семеен скандал. В разгара на разправията мъжът грабнал нож и нанесъл няколко прободни рани по тялото на жена си. След това, по думите на А.А., обърнал хладното оръжие към себе си и се наранил два пъти в корема. Двамата са откарани в болница в Пловдив, продължава работата по изясняване на подробностите около инцидента.

Благоевград. Полицейски автопатрул потуши междусъседски скандал, възникнал вчера към  17.00 ч. на ул. “Възраждане”. Служителите на реда заварват побой между две враждуващи групи и ранен мъж, ударен с твърд предмет. Малко по-късно те установяват, че ударът е нанесен от В.А. Униформените охлаждат войнствените страсти, при опит да установяват самоличността на участниците  в инцидента, срещат яростна съпротива на един от мъжете, който отказва да покаже документа си за самоличност, ругае и оказва съпротива. 64-годишният В.А. е доведен принудително в районното управление, снети са обяснения и от другите участници в скандала В. А./36г./ и И.Х. /35г./. Работата по изясняване на причинете за инцидента продължава .

Ловеч. Маскиран мъж, заплашвал и направил опит за обир в хотел, е задържан от служители на РУ МВР-Троян. Сигналът за инцидента е подаден вчера в 04.20 часа. Служител на хотела съобщил, че там е нахлул маскиран мъж с пистолет, заплашвал и настоявал да  получи всичките налични пари и GSM апарат. Служителят обаче успял да се затвори в съседна стая и да подаде сигнал на тел.166. Така 21-годишният Д.У.от троянското село Орешак бил заловен на местопрестъплението, а в колата му полицаите открили газов пистолет, черна маска за лице и черни ръкавици. В хода на работата криминалистите установили, че в съучастие с 16 – годишен младеж от Троян , на 19 март двамата ограбили хранителен магазин, в актива им е записан и опит за грабеж на бензиностанция в с.Дебнево. В дома на непълнолетния са открити много от вещите, отнети при кражбата от магазина. Д.У. е задържан за 24 часа в РУ-МВР Троян, по случая е образувано ДП.

Плевен. 25-годишен мъж е задържан с наркотици в Плевен. Той бил спрян за проверка вчера към 3.30 часа в центъра на града и при извършения обиск у него са намерени 11 полиетиленови топчета с диаметър 2 см., съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана. Допълнителна проверка установила, че 25-годишният е криминално проявен – срещу него са заведени седем заявителски материала за кражби, грабежи и наркотици. Има три регистрации и пет присъди. Наркотикът е иззет за експертизи. Образувано е досъдебно производство в Първо управление на МВР за престъпление по чл.354 «а», ал.3 от НК.

         С опасност за живота, след скандал в заведение, е приет в болница 64-годишен мъж от с. Реселец, Плевенско. Сигналът за инцидента е подаден към 17.20 часа на 21 март. Служителите на реда установили, че всичко започнало след скандал в заведение между него и 28-годишен жител на селото. Възрастният мъж напсувал съселянина си, който пък не му останал длъжен и при последвалия удар опонентът му паднал на циментовия под и ударил главата си. 64-годишният е транспортиран в плевенската болница с черепно-мозъчна травма. От извършителя са снети обяснения и е освободен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.

София. 18-годишна е уличена в извършена измама, след навременно подаден сигнал от гражданин. Той съобщил в полицията, че на 20 март по обяд на телефона му позвънила жена, която се представила за дъщеря му, през сълзи обяснила, че е катастрофирала и е убила човек, необходими й са 15 000 евро, за да я пуснат под гаранция. За достоверност издиктувала на “баща си” мобилния телефон на инспектор. В първия момент човекът се хванал на въдицата, позвънил на номера и оттам мъжки глас потвърдил случая, била уговорена среща пред банков офис на НДК. Така там заедно с мъжа, който носел част от исканата сума, се появили и криминалисти, които в момента на предаването на парите заловили младата дама – Е.С. Тя е задържана за 24 часа, работата по случая продължава. 

Шумен. Час след полунощ на 22 март на ул. “Кирил и Методий” в град Велики Преслав е спрян за проверка лек автомобил “ВАЗ”,  управляван от 35-годишния Р.И. от град Шумен. Той не представил на униформените свидетелство за управление на МПС, а при направените справки е установено, че то му е отнето. Дрегерът пък отчел 2.68 промила алкохол в кръвта на шофьора. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа. Според полицейската справка за периода от 2002 до 2007 г. Р.И. бил засичан да шофира пиян четири пъти, за което са му налагани наказания от съда “глоби” в размер от 500 до 1 000 лева и “лишаване от управление на МПС” за срокове от 3 месеца до 1 година. За последното му провинение, което било през април 2007 г., му е наложено  наказание “пробация” и 3 години “лишаване от управление на МПС”. Тогава алкохолният тест отчел 3.03 промила алкохол в кръвта му.


ПТП. Рано тази сутрин в столицата е станал тежък пътен инцидент. По първоначални данни БМВ, управлявано от Д.Н. /22 г./, се движи с висока скорост от Аерогара - София към бул. “Цариградско шосе”. Колата се удря в мантинелата, преминава я и челно се забива в движещия се в насрещната лента джип “КИА”. На място загива шофьорът на джипа, в болница са настанени с различни наранявания трима от спътниците му. С леки наранявания са се отървали водачът, предизвикал тежката катастрофа, както и мъжът, който е пътувал заедно с него. След извършения оглед, продължава работата по изясняване на причините за тежкия пътен инцидент.

ГДПБС. 42-годишен мъж е загинал при пожар днес в Силистра. В 12.55 ч. гражданин сигнализирал в Районна служба „Пожарна безопасност и спасяване” за пожар в необитаема къща по ул. „Дръстър” в областния град. След като загасили пламъците, огнеборците открили трупа на 42-годишния мъж. При пожара са унищожени матрак, завивки и част от дървено дюшеме. Според първоначалните данни запалването е тръгнало от неизгасена цигара. Загиналият мъж е бездомник, вероятната причина за смъртта му е задушаване. По случая е образувано досъдебно производство

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |