В новините
 
23.03.2009 11:54   Новината е видяна 6181 пъти
БУРГАСКИ ВЕЧЕРИ НА ВЪЛТАВА

 без да връщаме лентата назад във времето, мостовете като реално и символно присъствие вплитат в митове това, което водата не отмива, сбират в себе си нетленното.
И нека не звучи нескромно, но в просърдечието на всеки човешки живот има нетленност...

Симеон Събев – Монката живее и работи в Прага от трийсет години, но и това лято не изневери на себе си и зарадва с краткото си завръщане приятелите от някогашните “Корали”.

За по-младите, които не го познават, ще припомним, че от неговия глас и китарните акорди на състава “Корали”  за първи път е прозвучала песента  “Бургаски вечери”. Родена изпод трескавото перо на поета Иван Ванев и лиричната извисеност на Иван Коларов – автора на музиката, дълго време се е пеела само сред приятели. Днес е символ на Бургас, а Бургас винаги е бил град с неповторима (малко тъжна сега) поетична осанка.

Духовната атмосфера съществува, съпреживява се и се предава само от сродни души. Нека да прокараме моста, забулен в мъгла към миналото и да възкресим духа на творческата бохема на Бургас от 60-те.

През 1965 г. съставът на Химическия техникум “Счупените епруветки” подготвя новогодишна програма. Добре оборудван – с две китари и барабан, Монката ще изпълнява песни на Адамо. На състава му липсвали само ноти – “серенада”, както се изразили момчетата и в кръга на незлобливата шега, директорът обещал да я набави.

Година по-късно от обединяването на два естрадни състава, се сформира вокално-инструменталната група “Корали”.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-7947.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |