В новините
 
24.03.2009 16:49   Новината е видяна 3925 пъти
Къде е европейската солидарност?

КНСБ и Федерация на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) към КНСБ и нейният председател инж. Петър Абрашев изразяват голямата си тревога от факта, че ръководството на фирма “Монди Стамболийски” АД обявява спиране на производството от 01. юни 2009 г. и освобождаване на близо 500 работници и служители. Фирмата е част от „Монди Груп” - Австрия. Произвежда хартиени чували за страната и чужбина. Това е най-голямото предприятие в община Стамболийски и закриването му ще доведе до безпрецедентна безработица в региона, а много семейства в града ще останат без доходи.

Засега всички опити на синдикатите за контакт с ръководството и търсене на по-приемливи решения за излизане от кризата остават без последици. По всичко личи, че изявленията на изпълнителния директор Александер Криклер за това, че човешкият ресурс е безценно богатство се отнасят само за австрийските, но не и за българските работници.

     Драстичните действия на ръководството на компанията, които се предприемат като оставят стотици семейства на улицата доказват това, а не позицията на Европейския парламент за солидарна защита на хората на наемния труд от страните членки.

     КНСБ и ФСОГСДП – КНСБ изпратиха своята позиция и информация по случая с „Монди Пекиджинг” - Стамболийски и на Международната конфедерация на профсъюзите, както и на Европейската конфедерация на профсъюзите. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |