В новините
 
26.03.2009 15:48   Новината е видяна 5109 пъти
Общинският съвет прие декларацията срещу тв СКАТ

С 23 гласа „за“, един “против” и един “въздържал се” Общински съвет- Бургас прие декларацията на Ваклин Стойновски, осъждаща действията на телевизия СКАТ. Това бе и единствената точка, разгледана в продължението на заседанието от миналата седмица. Припомняме, че последната сесия бе прекратена поради липса на кворум, след като общинските съветници от ПП „Атака“ напуснаха залата.

Съветниците от партия „Атака”, „Средна европейска класа” и СДС не присъстваха на вчерашното гласуване, но след като бе събран необходимият кворум от 26 души, сесията започна. Председателят Снежина Маджарова подложи на гласуване предложението на Валентин Касабов от „Атака”, направено на предходното заседание, гласуването  декларацията да се извърши поименно. С 3 гласа „за“, 15 “против” и 8 “въздържал се” то не се прие.
По отношение на декларацията Ваклин Стойновски заяви пред „Компас“, че според  входираната от него декларация администрацията и Общинският съвет трябва да сезират Съвета за електронни медии (СЕМ) за това, което се е случвало три месеца в Бургас, а именно-грубото изопачаване на факти и манипулацията на общественото мнение от страна  на СКАТ.
 ”В Бургас три месеца имаше една целенасочена кампания, манипулираща и изопачаваща решението на Общинския съвет. Накрая колегите от ГЕРБ направиха нещо, с което да тушират това напрежение, но няма нищо, с което да тушираме и заличим изказаните лъжи през тези три месеца. Тази декларация аз я предлагам от два месеца с една- единствена цел-хората трябва да знаят, че СКАТ ги лъжеше и манипулираше и продължава да го прави в момента. Всеки ден се говори за някаква измислена победа за това, че е било променено решението на общинските съветници, а в Общински съвет-Бургас никога не е гласувано в „Меден рудник” да се изгражда джамия с минарета и външно озвучаване. Никога не е издавано такова строително разрешение, нито пък е имало дата за започването на такъв евентуален строеж. СКАТ оставя с впечатлението 80 000 души в един бургаски, миролюбив квартал, че едва ли не утре започва война със съседна държава”, коментира Ваклин Стойновски.
По отношение отсъствието на общинските съветници от „Атака”, Стойновски заяви, че това е нормално  поведение в местния парламент и всеки има право на такова. ”Ако аз бях на тяхно място,  щях да вляза в залата и да изкажа своето несъгласие”, заяви Стойновски.
На въпроса дали „Атака“ и СКАТ могат да се смятат за едно цяло, той обяви, че лъжата, която беше тиражирана през тези 3 месеца, е дело единствено на Валери Симеонов. „Това е един олиграх в  Бургас, който използва своето политическо и медийно влияние за по-пълно и цялостно икономическо облагодетелстване“, коментира Ваклин Стойновски и допълни, че групата на Симеонов няма нищо общо с „Атака“. Според него митингът, провел се преди 3 дни в комплекс ”Меден рудник”, потвърждава това. „Както забелязахте, Волен Сидеров не присъстваше. Г-н Валери Симеонов е поел курс към държавно облагодетелстване. Той иска да влезе с по-голяма група свои хора в бъдещия парламент, да завземе по-голяма част от партия „Атака”. Една партия, която има своето бъдеще в България и чрез него да се облагодетелства икономически, както го направи и в град Бургас”, каза Ваклин Стойновски.

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |