В новините
 
01.04.2009 01:30   Новината е видяна 4321 пъти
Опасност от подмяна на вота на бургазлии няма, твърдят запознати с проблема

Казват, че Общината ще пита бургазлии искат ли синя зона
На 1 април в Бургас започва допитване по въпроса за въвеждане на зони за краткотрайно паркиране - т.нар. „сини зони”. Инициатори на акцията са Община Бургас, общественият посредник на Бургас и общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”.
Специално подготвените за този случай анкети ще могат да се попълнят върху хартиен носител в териториалните дирекции, туристическия информационен център, данъчното поделение в ТД „Приморие” и в селските кметства на община Бургас. Водят се разговори с таксиметровите компании в града, за да може допитването да се провежда и сред техните клиенти. В електронен вариант анкетата ще бъде публикувана в сайта на Община Бургас и в електронната страница на омбудсмана. Проучването ще трае 30 дни.
Новият вариант на допитването съдържа специфични въпроси за това в кои части на града трябва да се въведе синя зона, кои улици в централна градска част да влизат в нейния обхват, каква да бъде цената за едночасов престой и как да се заплаща този вид услуга.
Въвеждането на синя зона представлява алтернатива на масовото безразборно паркиране, особено в централна градска част, която отчита нуждите за служебен абонамент и паркоместа за инвалиди. Тя може да удовлетвори нуждите за достъп и бързо паркиране на работещите и да гарантира свободния и безплатен достъп на домакинствата, живеещи в обхвата й. Чрез въвеждането на синя зона може да се оптимизира градският трафик и да се гарантира пешеходното пространство за безопасно движение по тротоарите, които в момента не се ползват по предназначение. Не на последно място, синята зона има потенциала да намали броя на инцидентите, вследствие на трафика и/или агресията по пътищата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |