В новините
 
01.04.2009 11:40   Новината е видяна 3531 пъти
ЕКОФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ 2009 – МНОГО МУЗИКА И НАСТРОЕНИЕ

Пролетния Екофестивал Пловдив 2009 ще се запомни, като събитие изпълнено с много музика, настроение и оригинални идеи за по-отговорно отношение към околната среда.

На 28 март в Пловдив, Часът на Земята бе най-атрактивно отбелязан в града именно на Пролетния фестивал, където стотици любители на природата се събраха, за да гледат виртуозното светлинно-музикално шоу в Баня Старинна. В продължение на пълни 60 минути под съпровода на вдъхновяваща българска народна музика, изпълнена на живо, група млади хора жонглираше с огън пред смаяните погледи на посетителите.

По време на фестивала доброволците на Зелени Балкани доказаха, че са не само големи активисти и ентусиасти, но и че са изключително схватливи, талантливи, и не на последно място много красиви. Ревюто на ръчно изработени торбички за могократна употреба, което обра овациите на екофестивала се осъществи почти изцяло от доброволки на Зелени Балкани. Изявата на фестивалния моден подиум не само бе достойно отразена от местните медии, но и привлече много нови доброволци към организацията.

Зелени Балкани участва в тазгодишния фестивал с великолепната изложба фотографии „Магията на Поморийско езеро”, както и с презентация на доброволческите си дейности, която бе атрактивно и професионално изнесена от самите доброволци. Зелени Балкани бе партньор на организаторите на фестивала - група „Природен Рай”, с основен ангажимент да осигури по-голяма публичност на проявата. Постоянният поток от посетители и препълнените зали на Баня Старинна по време на ревюто и в Часът на Земята, както и засиленият медиен интерес показаха, че тази година идеята на фестивала действително е достигнала до повече хора.
Екофестивал Пловдив 2009 постави акцент върху битовите отпадъци и начините те да бъдат намалени с помощта на всеки един от нас. Особен интерес предизвикаха експозициите на дрехи изработени от полиетиленови отпадъци и контрастиращите им красиви облекла от изцяло естествени и екологични материали. Не по-малко интересна бе и 3D залата, в която посетителите на фестивала можеха да се запознаят с някои любопитни подробности от еднокилометровото нерегламентирано бунище на пловдивския кв. Изгрев край р.Марица.

Оказа се, че в конкурса за най-красиво тебеширено изрисуван училищен двор не може да бъде излъчен победител и всички училища участници ще получат за награда озеленяване на училищния си двор. По време на фестивала се проведоха работилници за изработка на екологични пазарски торбички, бижута, както и кратки курсове по жонгльорство и свирене на нестандартни музикални инструменти, изработени от материали, които повечето от нас изхвърлят считайки ги за безполезни. По-смелите посетители на феста можеха безплатно да скочат с бънджи от покрива на Баня Старинна, а за любителите на класическите начини за разтоварване бяха представени няколко прекрасни изложби с рисунки на млади, но много талантливи автори.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |