В новините
 
08.04.2009 12:45   Новината е видяна 3419 пъти
Безобразията в Морската градина продължават

След многобройни сигнали на граждани миналата седмица Община Бургас възстанови и пусна в експлоатация чешмата до паметника на Христо Фотев в Морската градина. Този водоизточник от години стои неизползван и всяко лято хората се трупат на старата чешма до фонтана. Пребоядисана и със сменени дюзи, Фотевата чешма издържа в работен режим точно 24 часа, защото отново се намери кой да й види сметката. В момента тя не работи, но общинска администрация се ангажира да я ремонтира колкото трябва пъти, за да имат гражданите и гостите на Бургас алтернативен източник на вода в летните жеги.

А иначе безобразията в Морската градина продължават с пълна сила. Тези дни група юнаци са изтръгнали посред бял ден /според очевидци/ от мястото й една от новите пейки, монтирани от Общината, и са я поставили на „терасата” в Морската градина, точно пред възстановения парапет, явно за да се любуват на прекрасния Бургаски залив в седнало положение. Пейката ще бъде монтирана отново, за да не си я хареса някой за лятната вила.

Междувременно Община Бургас изпрати до Национален институт за паметници на културата /НИПК/ писмо, с което иска разрешение да реконструира обществената тоалетна в Приморски парк, намираща се на няколко метра от бул. „Демокрация”. По действащия план за застрояване тя ще си остане на същото място, но в момента е в много лошо състояние. Община Бургас иска да ремонтира тоалетната и да я издигне до кота нула, защото тя е вкопана в земята, което представлява допълнителен проблем за нейното поддържане.

Искането на разрешение от НИПК се налага, защото нужникът се намира в границите на онази част от Морската градина на Бургас, която е паметник на парковото изкуство.

Ако такова разрешение бъде получено, тоалетната ще бъде изградена по модела на тези в градинката на ЖП-гара и площад „Тройката”.

Общинска администрация за пореден път неуморно призовава гражданите да пазят Морската градина на Бургас, с която иначе толкова много се гордеем.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |