В новините
 
09.04.2009 21:23   Новината е видяна 4052 пъти
EVN налива над 14 млн. лева в Бургас

За подобряване на напрежението в Югоизточна България компанията ще инвестира 44.2 милиона лева през 2009 година
Австрийското електроразпределително дружество ЕВН България ще инвестира 14,4 милиона лева в проекти по Южното Черноморие. Това съобщи Вернер Хенгст, зам.-председател на УС на компанията. С тези пари ще бъде  преместена    мобилната подстанция на EVN Bulgaria от Созопол в Слънчев бряг.  Планира се изграждане на още 20 трафопоста, 2 възлови станции, полагане на 19,2 км кабели средно напрежение, смяна на 12 км проводници по Южното Черноморие.
Четири възлови станции в „Слънчев бряг” бяха оборудвани с телеуправление през януари 2009 г.
За целия Югоизточен регион, където компанията работи, за подсилване на мрежата ще бъдат заделени 34.5 милиона лева. За намаляване на технологичните загуби и кражби дружеството ще инвестира 12 милиона лева. За подобряване на напрежението ще се налеят 44.2 милиона лева.
През годината в Поморие ще бъде изградена кабелна линия за 307 000 лева. Нов трафопост за 257 лева ще има и в „Елените”, където миналата година неколкократно спираше токът заради свръхнатоварване. Възлова станция за 401 000 лева ще бъде поставена и на къмпинг „Златна рибка”.
Досега изпълнените проекти на дружеството по Черноморието включват дейности, като изграждане на 284 трафопоста, полагане на 312,6 км кабели средно напрежение и поставяне на 51,8 км проводници средно напрежение, инспекция на 21 464 трафопоста. Три мобилни подстанции  са в експлоатация на Черноморието – от 2006г. в Приселци и от 2008г. в Созопол и Кошарица.
Сред приоритетите на Инвестиционната и ремонтна програма (ИРП) на EVN Bulgaria за Бургас за 2009 са намаляване на броя на авариите, подобряване на качеството на предоставяните услуги за клиентите и подобряване на инфраструктурата.  При изготвянето на програмата под внимание бяха взети няколко фактора - подадените сигнали в Центъра за работа с клиенти, които показват къде са местата с потенциал за подобрение, опита на диспечерите за мрежата средно напрежение; отличителните изисквания на силноразвиващите се региони, балансовото мерене в трафопостовете; засилена работа с общините.

http://www.factor-bs.com/news-8231.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |