В новините
 
12.04.2009 21:04   Новината е видяна 5611 пъти
Любомир Пантелеев и Маруся Любчева оглавиха общинската листа за НС и ЕП

Любомир Пантелеев оглави  листата за народни представители. Това стана на второто заседание на 18-та Общинска конференция на БСП – Бургас. Пантелеев събра 132 от гласовете на делегатите. Втори  се нареди Аргир Бояджиев, за когото вота си дадоха 112 социалисти. Трети в листата остана водачът на червените в местния парламент Павел Маринов със 111 гласа. Следващите места в листата заеха д-р Боян Будаков, д-р Красимира Kаракашева, Илко Славов, Чанко Мирчев, Георги Тодоров, Николай Тишев, Пенко Атанасов, Тинка Желязкова. Тодор Ненов и Стойко Танков.

Право на глас на конференцията имаха 265 делегати. От тях в залата присъстваха 203. Те  имаха право да дадат своя вот за максимум 13 души за депутати.

Общо 39 кандидати се бореха за челните места. Това обаче не е окончателният вариант на червената листа. До края на месеца предстои областната конференция на бургаската партийна организация, която може да гласува за други кандидати. Кои социалисти обаче ще се борят да влязат в 41-то Народно събрание ще реши  Националният съвет на БСП. Сигурно е само едно – водачът ще бъде определен от Националният съвет.

Междувременно настоящият евродепутат на социалистите Маруся Любчева е фаворит за нов мандат, след като на конференцията събра 150 от гласовете на делегатите. Втори след нея се нареди Георги Кадиев, а трета остана Гергана Арнаудова от Общинския съвет на БСП – Бургас.

Централната Избирателна Комисия  бе от 9 души, а за председател бе избран Димитър Тодоров. 

Всички от кандидатите попълниха мотивационно писмо и личен кадрови формуляр, че са съгласни да бъдат издигнати кандидатурите им за национален и европарламент. Всеки един от тях беше представен на аудиторията в залата. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |