В новините
 
22.04.2009 00:24   Новината е видяна 10021 пъти
С детски концерт Бургас отбелязва Денят на Земята

„Всички сме деца на Земята” е мотото на спектакъл, с който Международния ден на земята – 22 април ще бъде отбелязан в Бургас. Събитието се организира от Община Бургас и програма  „Екоучилища” към Българско движение „Син флаг”. В програмата „Екоучилища” са включени 7 детски градини, 7 основни училища, НБУ и СОУ ”Св.св.Кирил и Методий”.

Спектакълът ще се състои от 11 часа на открита сцена „Охлюва” в Приморския парк. В него са включени песни, посветени на Земята и природата, представяне на обичаи, свърани с настъпването на пролетта, стихове, посветени на Земята, народни и съвременни танци.

Участниците в програмата ще представят работата си по екологични проекти и програми и ще отправят призив към гражданите на Бургас да обичат и пазят планетата Земя. Игри с екологична насоченост и викторина също ще насочат вниманието към отговорността на човека да съхранява хармонията между хората, Земята и природата.

Празникът на Земята съвпада и с откриването на Националното изложение за цветя с международно участие Флора 2009. 26-то издание на изложението стартира официално в 16 часа в Приморския парк.

Денят на Земята се чества като международен от 1990 година с цел хората по цял свят да се обединят в защита на природната среда. В България празникът се отбелязва от 1993 година.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |