В новините
 
28.04.2009 23:37   Новината е видяна 3550 пъти
ЕП създаде свои профили в онлайн социални медии за повишаване на осведомеността за предстоящите европейски избори

В навечерието на предстоящите европейски избори (4-7 юни, 7-ми юни в България), Европейският парламент създаде свои профили в някои от най-популярните социални онлайн медии (Facebook, MySpace и Flickr). Тези профили са насочени основно към младите избиратели, като съдържанието им е съответно адаптирано към тази аудитория. Основното послание остава датата на изборите и влиянието на решенията на Европейския парламент върху всекидневния живот на европейските граждани.

В допълнение към специалната интернет страница за европейските избори, която беше пусната през януари 2009 г., Европейският парламент създаде свой профил в онлайн общността Facebook (която има над 175 милиона потребители), както и друг такъв в MySpace (над 250 милиона потребители). Чрез друг профил във Flickr, който ще бъде ежедневно обновяван, потребителите на сайта ще имат на разположение множество снимки от 3D инсталациите за европейските избори и от т.нар “Choice Boxes” (специални кабини, в които европейските граждани могат да записват своите послания към европейските депутати), разположени във всички държави членки.

Все по-засилващо влияние на социалните медии в интернет 

Това "отваряне" на ЕП към социалните мрежи, в които интернет потребителите прекарват все повече от своето време и които станаха изключително влиятелни през последните години, ще позволи на младите гласоподаватели и на тези, които ще гласуват за първи път, да се запознаят по-подробно с европейската тематика, с работата на ЕП и европейските депутати и значението на европейските избори. Профилите ще служат също и като връзки към различни онлайн източници на информация, както и към различните редакционни материали на основния уебсайт на Парламента.

Скоро ще бъде открит и подканал към банера “EU Tube”, качен на сайта за споделяне на видео YouTube, на който ще бъдат качвани видео материали, свързани с изборната кампания.

Предстоящо през май: онлайн кампания с банери и "машината на времето на ЕС"

В допълнение към това, през месец май 2009 г. ще бъде проведена промоционална кампания, която ще се състои от банери с цветовете и визията на комуникационната кампания, както и ключови думи в търсещите машини в интернет. Кампанията ще обхваща сайтове и мрежи из цяла Европа, както и MySpace, където ще се свързва с профила на Парламента.

В предстоящите седмици нови интерактивни опции ще бъдат предложени на специалната страница за изборите през юни 2009 г. За да се отбележи 30-та годишнина от провеждането на първите преки избори за Европейски парламент, ще бъде пусната т.нар. "машина на времето на ЕС", даваща възможност на интернет посетителите да пътуват виртуално между две типични къщи, едната от 1979 г., а другата - от 2009 г. Чрез кликване върху различните предмети в стаите, посетителите ще могат да видят какво влияние са оказали европейските закони върху различни ключови сфери от ежедневието на хората в Европа.

С настъпването на изборния период, между 4 и 7 юни, европейските избори ще бъдат пълно отразени на парламентарния уебсайт. Ще бъде отворена специална секция "Изборна нощ", която ще почне да работи от 18.00 часа на 7-ми юни, неделя, отразявайки в реално време всички изборни резултати, пристигащи от различните държави членки.

Откакто беше пусната специалната страница на ЕП за изборите, трафикът на сайта на ЕП се увеличи значително, показвайки засилващия се интерес на гражданите към европейските избори. От януари до април 2009 г., 74% от посетителите на страницата за изборите са били посетители на сайта на ЕП за първи път.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |