В новините
 
30.04.2009 11:42   Новината е видяна 3613 пъти
Бургаският квартал Лозово се сдоби с нова канализация и благоустроена улица (ЕД.Ч.)

Кметът на Община Бургас Димитър Николов официално откри днес /29 април/ нова канализация и благоустроена улица в кв. Лозово. На събитието присъстваха още заместник – кметът Красимир Стойчев, директорът на териториална дирекция „Освобождение” Пенка Паспалева, кметският наместник на Лозово Неда Стайкова, общински съветници и жители на квартала.

Тържествената церемония започна с празничен водосвет отслужен от отец Петър от храм „Св. Иван Рилски”, а деца от филиала на ЦДГ „Райна Княгиня” в Лозово изненадаха приятно всички присъстващи със специално подготвена програма от песни и танци.

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи символичен документ на кмета на Лозово Неда Стайкова, с който повери новоизградената улица на жителите на квартала и им пожела да я пазят и да я ползват със здраве.

„Тази улица съществува от много години, но въпреки лошото й и напълно непригодно състояние досега не се намери кмет, който да я реконструира и благоустрои. С това за пореден път показваме, че работим за развитието не само на Бургас, но и на цялата община, без значение дали става въпрос за града или за крайните квартали и села”, заяви Димитър Николов.

Кметът преряза лентата на новата улица и допълни, че съвсем скоро ще бъде завършена новата детска градина в Лозово, а следващите придобивки за квартала ще бъдат нови тротоари и бордюри.

Проектът е по капиталова програма на Община Бургас и е на обща стойност около 600 000 лв. Той включва пълно благоустрояване на най-крайната и северна улица в Лозово с изграждане на нов тротоар и нови стълбове за улично осветление. Обновената и реконструирана изцяло улица е с дължина 660 м. и широчина 6 м. Тя е двупосочна с две ленти на движение, всяка с ширина от 3 м.

Освен това под нея и съседната улица е положена нова водопроводна мрежа и канализация за отвеждане на дъждовни води. Общата дължина на новата канализация е 1068 м.

Изпълнението на проекта стартира в края на миналата година. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |