В новините
 
30.04.2009 11:52   Новината е видяна 10534 пъти
Градът с нова зала след четвърт век

Кметът на Бургас Димитър Николов направи първата копка на голям спортен комплекс в „Меден рудник“. Съоръжението ще е многофункционална спортна зала, която ще разполага с подземен паркинг от 168 паркоместа. Освен това ще има и магазин от веригата „Билла“ с 1800 квадратни метра търговска площ.
Това е първата спортна зала, която ще бъде построена в Бургас през последните 25 години. Но по-важното е, че тя ще бъде изградена в комплекса, който има най-голяма необходимост от това”, заяви кметът Димитър Николов. „Срокът за завършване на обекта е 210 календарни дни, което означава, че още в края на тази година жителите на „Меден рудник” ще могат да тренират и спортуват в нея”, допълни още Николов.
Проектът се реализира чрез публично-частно партньорство  между "Билла" и община Бургас. Срещу отстъпено право на строеж на супермаркет търговската верига се ангажира да построи и предостави на община Бургас спортно-тренировъчен комплекс на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м и паркинг, обслужващ целия комплекс.
На церемонията по първата копка освен кмета Николов, присъстваха зам.-кметът по здравеопазване, спорт и младежки дейности Лорис Мануелян,
изпълнителният директор на „Билла България” Емил Стефанов и финансовия директор на търговската верига Венцислав Чолаков.
Спортният център, съчетан с търговски комплекс и подземен паркинг, ще бъде с обща застроена площ около 4 100 кв. метра. Самата спортна част на комплекса ще бъде със застроена площ не по-малко от 2 300 кв.м.
Самата сграда ще бъде на 2 етажа, първият е  предназначен за упражняване на силови спортове, а вторият за фитнес. Общата застроена площ на търговския комплекс е 4 500 кв.м. Проектът е на стойност 9,4 млн. лева.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |