В новините
 
03.05.2009 13:35   Новината е видяна 4286 пъти
Годишна среща по проект на Алтернативи в европейския ден на солидарност между поколенията

С цел да бъдат обсъдени резултатите от проекта„Домашни грижи за самотно живеещи стари хора и хора с увреждания от община Айтос” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Сдружение „Алтернативи” и община Айтос организираха вчера, на 29 април Годишна среща на заинтересованите страни, която се проведе в офиса на проекта. Срещата бе събитие, което по специален начин отбеляза датата 29 април, която за първи път е определена за „Европейски ден на солидарността между поколенията”. Годишната среща в Айтос беше добър повод да превърне 29-ти в ден на общуване, споделяне и зачитане.
Проектът стартира на 12 май 2008 г. и в продължение на година беше финансиран от Агенцията за социално подпомагане, чрез Европейски Социален Фонд и беше първият успешно защитен проект по Оперативни програми от организация в община Айтос.
 Общата цел  на този проект бе предоставяне на социални услуги в общността на уязвими групи от община Айтос. Чрез доставка на услугите „Социален асистент” и „Домашен помощник” в рамките на проекта се помогна на над 60 самотно живеещи стари хора и лица с увреждания от селата на община Айтос. Днес равносметката е за един пореден успешен социален проект, иницииран и изпълнен от Сдружение Алтернативи. Този факт е следствие на изградения професионален капацитет за предоставяне на социални услуги в общността от сдружението в рамките на проект СЕЙН, както и благодарение на развитата партньорска мрежа на местно и национално ниво.

http://www.aitos.org/news-about--1288-bg.html




Ключови думи: Домашни грижи, самотно живеещи стари хора, хора с увреждания, община Айтос, Оперативна програма, Развитие на човешките ресурси, проект, Европейски ден на солидарността между поколенията, Айтос,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |