В новините
 
05.05.2009 02:28   Новината е видяна 5078 пъти
Hans-Gert Pöttering: разширяването от 2004 г. е голям успех за ЕС

Днес по време на откриването на сесията на ЕП в Страсбург, председателят на Европейския парламент Hans-Gert Pöttering отбеляза в своето изказване навършването на 5 години от най-голямото разширяване на ЕС на 1-ви май 2004 г., когато към Общността се присъединиха десет нови държави членки от Централна и Източна Европа и Средиземноморието.  


В своето изказване председателят на ЕП подчерта, че това е най-голямото разширяване в историята на ЕС, в резултат на което 75 милиона души от Централна и Източна Европа и Средиземноморието (заедно с гражданите на България и Румъния през 2007 г.) са станали част от обединена Европа.  


След 60 години на подтисничество от страна на комунистическите режими, разширяването от 2004 г. представлява историческия завършек на обединението на нашия континент на базата на общи ценности, като демокрацията и правата на човека, изтъкна Hans-Gert Pöttering.


5 години по-късно това разширяване представлява голям успех, който е допринесъл за укрепването на стабилността и засилването на демокрацията в Европа, дал е тласък на икономиките на "новите" и "старите" държави членки и е укрепил позициите на ЕС по света.





Ключови думи: hans-gert, EU, европарламент, изказване, разширяване, Европа, демокрацията,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |