В новините
 
07.05.2009 18:26   Новината е видяна 4429 пъти
Жители на „Меден рудник” с подписка против изграждането на болница там
Близо 200 жители на комплекс „Меден рудник” се обявиха в подписка против изграждането на болница там. 

В специално подготвена и входирана в Община Бургас жалба те настояват за преразглеждане на решението за изграждане на МБАЛ в най- големия бургаски комплекс. В противен случай протестиращите заявяват, че ще предприемат законови мерки с които да защитят правата и интересите си. 

Предложението за построяване на МБАЛ с медицински център в „Меден рудник” бе направено от Кмета на Община Бургас и подкрепено с решение на Общинския съвет.

Проектът предвижда изграждането на две сгради с топла връзка между тях – за Многопрофилна болница и медицински център в Зона „А” на комплекса. Здравното заведение ще е за 130 лежащо болни с 15 специализирани отделения и спешен център. Сградата ще бъде с разгърната площ от 6 000 кв. м, предвидени са надземен и подземен паркинг, инсталационни помещения, рампи, асансьори и три зони – посетителска, стопанска и спешна помощ с обособени отделни подходи.

В сградата на Медицинския център пък са предвидени помещения за физиотерапия, рентгеново отделение, лаборатории и мн. др.

И МБАЛ и Медицинския център ще бъдат оборудвани с нова и модерна апаратура. 

Основният аргумент на протестиращите срещу изграждането на болницата в „Меден рудник” е, че с решението си общината не се е съобразила с мнението на живеещите в комплекса и не ги е попитала дали желаят проекта. 

Кметът Димитър Николов ще покани на среща протестиращите жители на комплекса, за да им обясни необходимостта от изграждането на МБАЛ и Медицински център там, както и да ги увери, че това няма да попречи на нормалния им ритъм на живот и отдих.

Срещата ще бъде осъществена следващата седмица.




Ключови думи: Меден, рудник, болница, Община Бургас, МБАЛ, медицински център,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |