В новините
 
07.05.2009 18:39   Новината е видяна 4813 пъти
Яхт клуб „Черноморец” осигурява бинокли за публиката на едноименната регата
Регата „Черноморец”, организирана от едноименния яхт клуб, ще се проведе на 9 и 10 май в Бургас. Лодките ще се надпреварват в акваторията на Бургаския залив. За улеснение на публиката клубът ще осигури бинокли, с които почитателите на ветроходството ще могат да наблюдават състезанието от Мостика.

По време на пресконференция днес /7 май/ пред медиите беше представено новото ръководство на възродения яхт клуб „Черноморец”. Негов председател е Димитър Шангов, зам.-председател е членът на УС на Българска федерация по ветроходство Валентин Николов, председател на контролния съвет - Бранимир Янчев.

Ветроходците съобщиха, че първото издание на регата „Черноморец” се посвещава на изтъкнатите бургаски треньори в този спорт Стоян Петков и Стефан Бончев. Техни роднини ще участват в церемонията по откриване на състезанието. Очаква се в регатата да вземат участие представители на почти всички ветроходни клубове от страната. Тя се организира със съдействието на Община Бургас, а домакин на проявата е другият бургаски яхт клуб "Порт Бургас".

Състезанието ще бъде официално открито на 9 май от 11.00 часа. При подходящи атмосферни условия старт на първата гонка ще бъде даден в 12.30 часа. Регатата ще се проведе в класовете: Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин.

Закриването и награждаването са предвидени за 16.00 часа на 10 май.

Възроденият яхт клуб „Черноморец” си поставя за цел да популяризира водните спортове и да създаде силна детско-юношеска ветроходна школа в Бургас. Скоро ще бъде активиран информационен сайт на клуба, в който ще се публикуват архивите на бургаското ветроходство.




Ключови думи: Регата, Черноморец, яхт клуб, акватория, Бургаски залив, ветроходство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |