В новините
 
09.05.2009 11:44   Новината е видяна 4943 пъти
7 награди от литературния конкурс Петя Дубарова останаха в Бургас

251 млади творци от цялата страна се включиха в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова” 2009, организиран от Община Бургас, къща музей „Петя Дубарова” и списание „Родна реч”. Председателят на конкурсното жури проф. Светлозар Игов сподели удовлетворението си от потенциала на младите автори, като подчерта, че при повечето от тях се наблюдава оригинален почерк, собствено виждане, избягване на традиционните модели и подражателството.

Голямата награда журито единодушно присъди на Александра Сверисон от София. С първа награда за поезия бе отличена Нели Жекова от Плевен, а втората и третата награди останаха в Бургас, съответно при Елена Стоянова и Лиляна Чернин. За проза първата награда получи също бургазлийка - Александрина Георгиева. Носителка на втората награда стана Ралица Йорданова от Перник, а на трета - Весела Кучева от Перник. И в двата раздела - поезия и проза, бяха връчени по пет поощрителни награди. Поощрения за поезия получиха Грета Коцева и Анита Желева от Бургас, Мартина Вичева от Сливен, Анита Велева от Плевен и Панталей Димитров от Свищов, за проза - Нели Жечева и Десислава Дондукова от Бургас, Деница Кацарова от Карлово, Зорница Николаева от Плевен и Димитър Добриков от Пазарджик. Наградените творби по традиция са отпечатани в сборника „Петя - пристан зелен”.




Ключови думи: награди, литературен конкурс, Петя Дубарова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |