В новините
 
14.05.2009 02:42   Новината е видяна 3871 пъти
Англичаните в шок от тъмнината в Слънчев бряг

Проблемът за скандалната сделка за алеитe в курорта беше поставен и от британските туроператори

На снимката: Питър Дейвис, представител на английските туроператори

Между 15 и 20% по-малко английски туристи очакват големите туропертори този сезон. Празните седалки в самолетите, които ще летят към родното море, все още са значителни на брой. Дали last minute записванията ще компенсират този отлив на жителите на Острова зависи и от политиката на държавата, и от стратегиите на хотелиерите. Това заяви представителят на английските туристически агенции Питър Дейвис на работна среща, организирана от община Несебър по повод предстоящия летен сезон. На дебата участваха и хотелиери, туроператори, както и делегати от редица европейски държави.
Първите английски туристи вече са факт в Слънчев бряг. Питър Дейвис обаче изказа своето безпокойство от тъмните, неосветени алеи на най-големия ни курорт. Все още негативни отзиви от летовниците няма, но потъналият в мрак курорт открива големи възможности пред джебчиите и престъпниците. Той апелира държавата към бързо решаване на проблема със сделката – за инфраструктурата.
Председателят на Общинския съвет в Несебър Благой Филипов беше твърд в позицията си, че проблемите с инфраструктурата няма как да бъдат решени само от общината, а "Слънчев бряг" АД също ще трябва да вземе своето участие. Той допълни, че местната власт е готова да поеме грижите за инфраструктурата на курорта, но при условие, че не плаща нищо на държавата за това.
Скъпите таксита, зачестилите посегателства от шофьори на туристи са друга предпоставка за отлив на британските туристи. Често миналата година таксиджии деряха туристите със сметки от над 100 лева за къси разстояния от Несебър до Слънчев бряг. Не са единични и случаите на побой при отказ клиентът да плати безбожната сметка.
Според кмета на Несебър Николай Димитров този проблем не е само по нашите курорти, некоректни таксиджии са често явление по целия свят. Въпреки това без разрешение за тази дейност са останали през изминалото лято 10 нелоялни таксиметрови шофьори.
Рикшите, електрическите колички, малките моторчета, на които шофьори често са малолетни, са другият трън в очите на британските туристи. Според английските туроператори в Слънчев бряг има и лодки без лицензи, които предлагат разходки в морето.
Въпросът как да се предотвратят морските произшествия постави кап. Никифор Герчев, който представлява финландското посолство. Въпреки че регионът се рекламира и с воден туризъм,  няма нужната апаратура, която да окаже първа помощ на пострадали водолази. Така заради липсата на барокамери в целия район миналата година е починал при нещастен случай водолаз. Единственото спасително съоръжение било във Варна.
Обезпокоен пък, Питър Дейвис попита готова ли е община Несебър пред евентуална епидемия от свински грип. От местната власт увериха, че аптеките са заредени с  нужните лекарства.
Единственият позитивен коментар, който отправи към общината Дейвис, беше за ефекта от сложените пътни съоръжения – “легнали полицаи”, които възпрепятстват шофьорите да натискат педалите на газта в населените места.
Автор: Женя АТАНАСОВА
http://factor-bs.com/news-8721.html




Ключови думи: море, сезон, туристи, турист, слънчев бряг, несебър, алеи, скандал, хотел, ток, тъмнина, англичанин, англичани, туристически агенции. туристическа агенция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |