В новините
 
19.05.2009 13:00   Новината е видяна 6563 пъти
Община Бургас провежда за втори път кампания за абитуриентските балове
За втори пореден път Община Бургас ще проведе информационната кампания за безопасно шофиране по време на абитуриентски балове 2009. И тази година тя се организира под мотото „Празници МНОГО! Животът е ЕДИН!”.

     Инициативата ще стартира на 22 май /петък/ от 18.00 часа на площад Тройката, когато е официалното изпращане на първите бургаски абитуриенти от СОУ „Иван Вазов” и ПГ по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола”.

     Началото на кампанията ще бъде дадено с разлепването на първите информационни материали, носещи нейното послание – „Празници МНОГО! Животът е ЕДИН!”. Те ще бъдат поставени върху превозните средства, с които зрелостниците ще се придвижват до местата на своите балове.

     Инициативата е на кмета на община Бургас Димитър Николов и е съгласувана с органите на МВР в града.

      „Надявам се, че и този път посланието на кампанията ще успее да повиши вниманието на зрелостниците за безопасно шофиране в абитуриентската нощ. Дано тази година Бургас да не фигурира в нито една полицейска хроника за пострадали ученици по баловете”, заяви Димитър Николов.

     Целта на инициативата е да се сведат до минимум или напълно да се избегнат случаите на пътни произшествия, които възникват ежегодно по време на традиционните абитуриентски балове. Голяма част от тези инциденти често имат трагични последици. Причините за това са бързата скорост, приповдигнатото еуфорично настроение и шофирането в нетрезво състояние на завършващите ученици. 
Ключови думи: Бургас, безопасно, шофиране, време, абитуриентски, Празници, МНОГО, Живот, ЕДИН, Инициативата, кампанията, зрелостниците, балове, Димитър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |