В новините
 
20.05.2009 12:56   Новината е видяна 3884 пъти
Красимир Балъков: „Спортът е мощен посланик на позитивното от България по света”
В рамките на Петата световна среща на българските медии, мениджърът на „Черноморец – Бургас” Красимир Балъков взе участие в дискусия на тема – „Образът на България по света”. В своето изложение той се спря на позитивите, които носи спортът като преживяване, като средство за самовъзпитание, дисциплина и национална гордост.

      Той сподели, че през близо 20-те години, които е прекарал в чужбина е забелязал промяната в отношението на хората, когато видят спортните успехи на даден спортист или отбор. Най-силните му спомени са свързани с националния отбор и неговото знаменито представяне на финалите в САЩ през 1994 година, както и с пребиваването му в Германия, когато той е чувствал не само привързаността на феновете към изявите му на терена, но и към България като цяло.

      В това свое позитивно мнение, Балъков бе подкрепен и от българката Лаура Чоканов, която също допринася за добрия имидж на страната ни в САЩ. Въпреки, че много от нейните приятели не знаят къде се намира страната ни, след като Лаура стана известна в щатите, те са започнали да търсят страната ни в интернет, за да научат някои по-интересни факти за България.

      Все пак Краси Балъков не пропусна да спомене с малка доза огорчение и това, че въпреки широката си известност, неведнъж са допускани грешки с неговата националност, като дори на прощалния му мач в Щутгард пред изпълнения докрай „Даймлер Щадион”, говорителят му е благодарил за всичко направено за отбора и феновете със „Спасибо”.

         Мениджърът на „акулите” изрази увереност, че позитивният образ на страната ни може да бъде затвърден в представите на хората от Европа и света, с помощта на медиите и презентирането на големи форуми на българската природа, на българските дадености и най-доброто, което сме постигнали през годините.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |