В новините
 
26.05.2009 07:06   Новината е видяна 3733 пъти
Ще раздават пари за Интернет по селата. Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък

На 26 май, вторник, от 13,00 часа на адрес Chat.IDG.bg ще се проведе онлайн обсъждане на тема „Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък", организирано от ICT Media със съдействието на ДАИТС.

За Европа осигуряването на високоскоростен Интернет е от първостепенно значение, тъй като се оценява като фактор, определящ просперитета и конкурентоспособността на икономиката на всяка една от държавите - членки. Ето защо за развитието на селските и отдалечени райони, включително за изграждане на широколентова инфраструктура, общността ще инвестира 1 млрд. евро.
България е на последно място в Европа по достъп до високоскоростен Интернет. За да се преодолее това изоставане, на първо място трябва да се изгради необходимата инфраструктура. Според европейския план за икономическо възстановяване, за страната ни са предвидени около 29 млн. евро; а по оперативна програма „Регионално развитие" специално за изграждане на инфраструктура в отдалечените райони са заделени 20 млн. евро, които се управляват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Като начало на работата по решаване на този проблем се очаква до дни правителството да даде „зелена светлина" с приемането на Националната програма за развитие на широколентовия достъп в Република България, изготвена от експерти на ДАИТС. Общественото обсъждане на програмата приключи в края на април.

Каним ви да се включите онлайн в обсъждането на актуалната тема. Събитието предоставя възможност за среща на бизнеса и държавните институции, които ще коментират какво може да се постигне чрез модела на публично - частното партньрство.

В дискусията ще участват:

Красимир Симонски, заместник - председател на ДАИТС
Камен Рангелов, директор на Дирекция "Политика в съобщенията ", ДАИТС
Петър Статев, председател на българския ИКТ Клъстър
Йордан Попов, Country Manager, Cisco Systems
Иван Димитров, инженер, широколентови мрежи, Ericsson Telecommunications Bulgaria
Боян Захариев, мениджър клиенти "Публичен сектор", Nokia Siemens Networks
Спиридон Александров, държавен експерт, Министерство на земеделието и храните

 

Ключови думи: онлайн, Широколентов, достъп, високоскоростен, Интернет,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |