В новините
 
27.05.2009 07:37   Новината е видяна 4598 пъти
Пускат нови спални вагони и вагон-ресторанти от 1 юни

Нови рециклирани спални вагони и вагони тип "бистро" ще бъдат пуснати в редовна експлоатация от 1 юни 2009 г. Това съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Основната ни цел е да осигурим сигурност и безопасност на пътниците и повишаване на качеството на транспортната услуга, каза още транспортният министър, цитиран от информационните агенции.
Спалните вагони ще бъдат включени в съставите на нощните влакове от София за Бургас, Варна и Добрич и обратно, както и в състава на нощните влакове между Пловдив и Варна. След осъществяване на необходимата координация между БДЖ и съседните железопътни администрации, рециклираните спални вагони ще бъдат включени и в съставите на международни влакове.
Вагоните тип "бистро" ще бъдат в състава на композициите на експресите "Златни пясъци" (София-Варна-София) и "Слънчев бряг" (София-Бургас-София), уточнява онлайн изданието на вестник „Фактор”.
До момента са доставени 12 спални вагона и 3 вагона тип "бистро". През следващите месеци предстои доставката и пускането в експлоатация на още 18 рециклирани спални вагона и 2 вагона тип "бистро".
Вагоните са доставени от Германия и отговарят на съвременните изисквания за безопасност, противопожарна сигурност и комфорт. Те са оборудвани с пожароизвестителна уредба със самостоятелно електрическо захранване, което осигурява непрекъсваемост при работата на уредбата. Пожароизвестителната уредба може да регистрира и наличие на дим от запалена цигара в спална кабина или коридора на вагона.
Новодоставените спални вагони са оборудвани с автоматична система за блокиране на страничните входни врати след потегляне на влака и по време на път, съгласно съвременните изисквания за безопасност и сигурност при превозите на пътници. При спиране на влака, блокировката на вратите автоматично се изключва.
Рециклираните спални вагони разполагат с климатична инсталация, която работи в режим на охлаждане или режим на отопление в зависимост от конкретните външни атмосферни условия, за да поддържа оптималната температура за комфорта на пътуващите. Рециклираните наследници на вагон-ресторантите пък имат барче със салон за консумация на крак.

 

Медия Инфо




Ключови думи: Рециклирани, спални вагони, климатична инсталация, охлаждане, отопление,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |